Avocat reţinut pentru trafic de influenţă în dosare de viol şi tentativă de omor

Procurorii DNA l-au reţinut marţi pe avocatul Sorin Calaigii, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

10 iun. 2014, 18:55
Avocat reţinut pentru trafic de influenţă în dosare de viol şi tentativă de omor

Avocatul va fi prezentat la Curtea de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 6 noiembrie 2013, Sorin Calaigii a pretins suma de 15.000 euro de la o persoană pentru ca, folosindu-şi influenţa pe care afirma că o avea asupra unor judecătoare din cadrul Curţii de Apel Constanţa, să le determine pe acestea să respingă un recurs declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva unei sentinţe de achitare, într-un dosar în care persoana respectivă fusese judecată pentru viol.

În luna iunie a anului 2011, Sorin Calaigii a pretins şi a primit de la o altă persoană suma de 6.500 euro, lăsându-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra unor judecători de la Curtea de Apel Constanţa şi că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabila faţă de fiul persoanei respective, judecat pentru tentativă la omor calificat, într-un dosar aflat în faza apelului.

De asemenea, în luna mai a anului 2013, avocatul Sorin Calaigii a pretins şi a primit sume de bani de la o persoană, în schimbul promisiunii că va interveni la un judecător tot de la Curtea de Apel Constanţa pentru a obţină o soluţie favorabilă unor inculpaţi într-un dosar aflat pe rolul acelei instanţe.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană.

Procurorii au beneficiat de sprijinul SIPI Constanţa şi al DGA Constanţa.