Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, despre misterul genţii Hermes: A costat în jur de 10.000 de dolari

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a dezvăluit la România TV că clienta sa ar fi cumpărat geanta Hermes Birkin Crocodile cu 10.000-12.000 de dolari, şi nu cu 100.000 de dolari cu cât ar fi crezut Tudor Breazu că aceasta costă. Totodată, avocatul Elenei Udrea a subliniat faptul că cele "aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe împotriva Elenei Udrea".

24 apr. 2015, 06:31
Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, despre misterul genţii Hermes: A costat în jur de 10.000 de dolari

Elena Udrea nu a reuşit să scape de arest preventiv nici după aproape două luni de stat în spatele gratiilor. Judecătorii de la instanța supremă au decis, joi, că fosta șefă a PMP va rămâne în continuare în arest.

Citește și: Avocaţii Elenei Udrea, despre GEANTA HERMES din rechizitoriul DNA: Elemente de CANCAN

În acest context avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, consideră că în cele 60 de zile de arest preventiv nu au fost aduse probe solide împotriva clientein sale.

„Din punctul nostru de vedere, arestul preventiv nu se mai justifică. Aşa cum aţi arătat, urmărirea penală e terminată, dosarul se află în fază de cameră preliminară, nu se mai primesc probe, se analizează ce a greşit, dacă a greşit şi se invocă acest lucru în faţa judecătorilor.

Aşa cum se prezintă rechizitoriul în această etapă, este o copie fidelă a propunerii de arest preventiv din 25 februarie, anul curent. Mai exact, Parchetul n-a reuşit să aducă niciun fel de probă suplimentara, a rămas la nivel de suspiciuni şi astăzi.

Aproape 60 de zile de arest preventiv nu au fost folosite de Parchet pentru a aduce probe împotriva Elenei Udrea. Ajung la concluzia că judecatorii sunt timoraţi de presiunea media foarte importantă, de presiunea opiniei publice care e formatată de media. Înaintea fiecărui termen în care se judecă libertatea Elenei Udrea apare câte un element nou”, a afirmat Marius Striblea.

Totodată, avocatul Elenei Udrea a reacționat cu privire la ultimele informații apărute în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit cărora Elena Udrea ar fi achiziționat, prin intermediul Anei Maria Topoliceanu o geantă Hermes Birkin Crocodile, „al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 de dolari”, scrie psnews.ro

„Nu văd ce i-ar fi împiedicat pe procurori să spuna că această geantă ar fi costat câteva sute de mii (n.r. – de dolari).

Citeşte şi: DOSARUL GALA BUTE. Elena Udrea, Rudel Obreja şi Tudor Breazu rămân în arest

Vreau să specific că aproximarea asta între 50 000 şi 100 000 mi se pare departe de o evaluare exactă. Trebuie să fi acuzat că ai dat nişte bani exacţi pe un lucru şi această evaluare atât de exactă, cu ghilimelele de rigoare, îi aparţine domnului Breazu. El a spus că dupa părerea sa, mare evaluator de genţi, geanta ar valora între 50 000 şi 100 000.

A cumpărat-o doamna Topoliceanu cu o suma pe care nu vrea s-o declare, dar pe care clienta mea a indicat-o că ajunge la maxim 30 000 de dolari şi a cumpărat-o cu 10 000, 12 000 pentru că atunci când o cumperi cash beneficiezi de un discount esenţial.

Suma asta rezultă exclusiv din părerea domnului Breazu. Doamna Topoliceanu nu a spus nimic despre evaluare, a declarat Marius Striblea.

Totodată, avocatul Marius Striblea a subliniat faptul că „procurorii au înaintat dosarul în faţa instanţei este un avantaj pentru Elena Udrea. La momentul la care a fost arestată Elena Udrea existau exact aceleaşi probe în dosar ca şi acum. Deci nimic.”

Elena Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie. 

Citeşte şi: Cum controla Elena Udrea apariţia ştirilor în presă şi a comentariilor pe Facebook

Instanța supremă a menținut măsura arestului la domiciliu luată şi față de Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, și cea a controlul judiciar față de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, și Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată.