Avocatul Elenei Udrea: „Nicio acuzaţie nu s-a confirmat, joi aşteptăm eliberarea”

Elena Udrea nu are de ce să mai stea în arest. Este declaraţia avocatului fostului ministru, Marisu Striblea, care spune că nicio acuzaţie a procurorilor nu s-a dovedit până acum, iar joi se va cere în instanţă eliberarea Elenei Udrea.

31 mart. 2015, 21:15
Avocatul Elenei Udrea: „Nicio acuzaţie nu s-a confirmat, joi aşteptăm eliberarea”

Joi, la contestaţia pe care o vom avea la Înalta Curte, vom demonstra că nu mai există niciun motiv legal ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv. Acuzaţiile iniţiale nu s-au confirmat în cele peste 30 de zile de arest, dimpotrivă, din probele administrate, aceste acuzaţii au început să se risipească, inclusiv pe baza celebrelor confruntări„, a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, în exclusivitate la România TV.

ELENA UDREA, un nou atac pe Facebook: „Gala Bute a fost asumată de Guvern”

Întrebat dacă Elena Udrea l-ar putea chema ca martor pe Traian Băsescu în Dosarul Gala Bute, în condiţiile în care fostul preşedinte a prezidat şedinţa de Guvern în care s-a aprobat organizarea Galei, Striblea a negat acest lucru.

„Prezenţa sefului de stat atunci în Guvern, cel puţin la începutul disucţiilor, este de notorietate. Aşa trebuie să chemăm toţi miniştrii din Guvern. Ori aici procurorii intră într-o zonă minată pentru ei.  (….)  Nu are nicio relevanţă prezenţa lui Traian Băsescu ca martor în dosarul Gala Bute”, a explicat Striblea. 

Senatorul PSD, Daniel Savu, susţine însă că el crede că următorul martor propus va fi Traian Băsescu, pentru a spune cum a fost luată decizia organizării galei Bute în Guvern.

„Poate să-l cheme martor. A fost la şedinţa de Guvern. El decât a supervizat. Da, pregăteşte terenul să-l propună martor. Şi când îl aduce martor ajunge unde a vrut: ŞAH!”, a spus Savu.

„Din punctul meu de vedere este o chestiune absolut notorie că aceste lucru a fost decis de tot Guvernul, nici procurorii nu-l contestă. După ce-a plecat domnul Băsescu”, a reacţionat Striblea. 

Cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, Ruxandra Dragomir, a dat de înțeles că Elena Udrea și Traian Băsescu au mai vorbit de când Udrea a ajuns la ”beciul domnesc”.

”Nu pot nici să confirm, nici să infirm! Asta vă va spune Elena Udrea, dacă va dori”, a spus Ruxandra Dragomir, la România TV.

Elena Udrea află pe 2 aprilie dacă petrece sau nu Paştele după gratii