Avocatul lui Boureanu spune că poliţiştii nu aveau ce căuta în acea zonă. „Nu pot părăsi misiunea decât la ordin” VIDEO

Răsturnare de situație în cazul Boureanu. Avocatul susține că are indicii că fostul parlamentar a fost vânat de polițiști. La dosar există documente care arată că agenții ar fi trebuit să-și desfășoare activitatea într-o altă zonă a Capitalei.  În plus, Cristian Boureanu a obţinut de la IML un certificat medico-legal care atestă că are nevoie de 25 de zile pentru a se recupera.

17 iun. 2017, 09:06
Avocatul lui Boureanu spune că poliţiştii nu aveau ce căuta în acea zonă. „Nu pot părăsi misiunea decât la ordin” VIDEO

„Poliţistii, conform ordinului de misiune nu fusesera repartizati pe aceea zonă să execute serviciul. Au fost repartizaţi conform documentelor prezente la dosar pe Calea Giulesti, Bulevardul Constructorilor. Eu nu insinuez nimic. Am declaratia politistului agresor care spune ca in jurul orei 1.30 constatand ca in zona nu este trafic, au decis sa se deplaseze in zona Charles de Gaulle. In ordinul de misiune este trecut ca ei pot parasi zona de patrulare doar daca sunt inlocuiti de un alt echipaj sau la ordin”, a declarat avocatul lui Cristian Boureanu.

Cristian Boureanu a obţinut de la IML un certificat care atestă că are nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Raportul va ajunge pe masa procurorilor care anchetează cazul.

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pe 10 iunie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1 București, iar vineri tribunalul i-a respins contestația.

Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu se afla într-o maşină condusă prietena lui, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe bd. Aviatorilor. 

Citeşte şi Secretul averii lui Cristian Boureanu. Locul neştiut de unde a fost alimentat cu bani fostul deputat

În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a ameninţat un poliţist şi i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ. 

Boureanu a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca. 

Fostul parlamentar a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca de unde a fost preluat de poliţişti şi dus în faţa unui procuror, care a decis reţinerea lui pentru 24 de ore. Ulterior, un magistrat a decis ca Boureanu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.