SORIN OPRESCU, prima noapte în arest. Avocat: „A fost scos PARCHETUL DIN CASĂ. Nu discutăm de răzbunări”

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv, mandatul de arestare pentru 30 de zile fiind emis, duminică noapte, de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Avocatul edilului a declarat, după arestare, că nu se discută de răzbunări, iar în privinţa aparatului de bruiaj a arătat că acesta nu a fost găsit la percheziţii. Mai mult, a spus Viorel Mocanu, "mai bine de jumătate de zi parchetul din casă a fost scos, căutându-se milionul de euro."

07 sept. 2015, 05:06
SORIN OPRESCU, prima noapte în arest. Avocat: „A fost scos PARCHETUL DIN CASĂ. Nu discutăm de răzbunări”

 Avocatul Victor Mocanu a declarat, la scurt timp de la emiterea mandatului de arestare pe numele primarului Capitalei, că acesta nici nu a luat mita de 25.000 de euro, aşa cum susţin procurorii DNA, şi nici nu a cerut-o.

„Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore„, a spus apărătorul lui Oprescu, precizând că primarul Capitalei nu a fost prins în flagrant.

Potrivit avocatului, Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă şi are încredere în actul de justiţie.

Întrebat de jurnalişti dacă Sorin Oprescu ia în calcul o răzbunare, avocatul Viorel Mocanu a spus: „Nu discutăm de răzbunări”.

Apărătorul a explicat că doar un singur denunţ din cele patru din dosar face referire la primarul Sorin Oprescu, iar celelalte trei denunţuri şi înregistrările făcute de anchetatori vizează alţi şapte inculpaţi cercetaţi în acest caz.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat măsura

Întrebat dacă primarul Capitalei a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA, Mocanu a menţionat că acesta nu a făcut nicio precizare în faţa procurorilor pentru că a aşteptat să vină avocatul ales, însă la instanţă a explicat pe larg acuzaţiile care îi sunt aduse.

De asemenea, referitor la aparatul pentru bruierea telefoanelor mobile, avocatul lui Oprescu a menţionat că sunt afirmaţii nereale ale denunţătorului.

„Nu s-a găsit aparatul la percheziţia care a fost efectuată la domiciliul din Ciolpani. Din nou afirmaţii nereale ale martorului denunţător, aşa cum, deşi astăzi mai bine de jumătate de zi parchetul din această casă a fost scos, căutându-se milionul de euro. Nu s-a găsit nicio sumă de bani”, a precizat avocatul Viorel Mocanu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Ordonanţa de reţinere a primarului urma să expire la ora 00.30, iar mandatul de arestare preventivă a fost emis cu câteva minute înainte de miezul nopţii.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Sorin Oprescu, nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.