Avocatul Poporului s-a autosesizat în scandalul privind infectarea cu stafilococ auriu a unor nou-născuţi la Maternitatea Giuleşti

Publicat: Vineri, 07 Decembrie 2018 19:52 // Actualizat: Luni, 10 Decembrie 2018 11:37 // Sursa: romaniatv.net

La mai bine de o săptămână de la izbucnirea scandalului privind infectarea cu stafilococ auriu a unor nou-născuți, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu existenţa unui focar de stafilococ auriu la Spitalul “Prof. Dr. Panait Sârbu” (“Maternitatea Giuleşti”), care ar fi dus la infectarea a 23 de nou-născuţi.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

"Este opțiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opțiunea fiecăruia. Numai că părinții și pacienții din România ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată.

Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligații. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului.

Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, și a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătății", a declarat, la finalul săptămânii trecute, Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giulești).

Directia de Sănătate Publică București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" să sisteze internările începând de vineri, 30 noiembrie.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului Maternitatea Giuleşti stafilococ auriu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 dec 13:21
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
OATE TITLUL EMISIUNII LIVE NACH NEUN INSEAMNA ALTCEVA.II ROG SA NU MAI OTRAVEASCA E NIMENI,SA NU/I MAI LASE FARA MUNCA, SA LASE VIRUSII SI TEROAREA ETC.OATE POYA DIN GARA CU DOI PORCI IN NISIP CU TITLUL TIERHALTUNG E GIROKONTO/UL DVS INSEAMNA ALTCEVA.PERSONALUL MEDICAL E MAGHIAR NU ROMAN.POATE TECHE LEBENDE INSEAMNA ALTCEVA.
1
EUR
4.6540
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H