Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fetiţe de 11 ani violate de un vecin, în Prahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei de 11 ani, orfană de tată, care a fost violată în drum spre casă de un vecin de 43 de ani. Bărbatul abia fusese eliberat din penitenciar. Culmea, agresorul fusese închis pentru viol şi crimă. A abuzat sexual o tânără de 19 ani după care a ucis-o. Şocant este însă că judecătorii l-au lăsat şi acum liber şi l-au cercetat sub control judiciar. A fost arestat după două săptămâni.

RomaniaTV.net
31 iul. 2015, 08:43
Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fetiţe de 11 ani violate de un vecin, în Prahova

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora o fetiţă de 11 ani din comuna Proviţa de Sus – judeţul Prahova, orfană de tată, a fost violată de un vecin de 43 de ani, care în urmă cu 21 de ani ar fi ucis o altă tânără.

„În vederea identificărea unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova să-i comunice informaţiile pe care le deţine în legătură cu acest caz, stadiul de soluţionare a dosarului respectiv şi dacă fetiţa primeşte consiliere psihologică specializată din partea autorităţilor cu atribuţii în domeniu”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Proviţa de Sus. Bărbatul abia fusese eliberat din penitenciar pentru bună purtare, dar a reuşit să şocheze din nou întreaga localitate. Fostul deţinut a luat cu forţa de pe stradă o fetiţă de doar 11 ani şi a violat-o. Doi săteni au auzit zgomotele şi au intervenit. Fetiţa a reuşit să fugă şi ajuns acasă unde a povestit totul.

Agresorul a fost dus imediat la audieri, dar în faţa anchetatorilor nu a recunoscut nimic. Şi mai şocant este că judecătorii l-au lăsat din nou liber şi l-au cercetat sub control judiciar. L-au arestat din nou abia dupa doua saptamani.

În 1995, bărbatul a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Atunci a violat şi a ucis o tânără de 19 ani. După 18 ani de stat după gratii, bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare.

Familia fetiţei violate a mai trecut acum trei luni printr-o dramă. Tatăl copilei, cuprins de o depresie groaznică, s-a aruncat în fântâna din curte chiar sub ochii fiicei sale.