Avocatul Poporului va efectua o anchetă în cazul deţinutului care s-a sinucis în Penitenciarul Rahova

Avocatul Poporului va efectua o anchetă în cazul deținutului de la Penitenciarul Rahova, care s-a sinucis în urma refuzului conducerii unității de detenție de a-i permite să asiste la înmormântările soției, copilului și fratelui său.

21 mart. 2017, 12:38
Avocatul Poporului va efectua o anchetă în cazul deţinutului care s-a sinucis în Penitenciarul Rahova

Conform unui comunicat de presă al AP, instituția s-a sesizat din oficiu cu privire la acest caz, în urma relatărilor din presă.

„Potrivit relatărilor din presă, un deținut aflat într-un penitenciar din România și-a pus capăt zilelor, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce i-a fost refuzată o permisie de 24 de ore pentru a merge să își înmormânteze soția și copilul, morți într-un groaznic accident rutier. Conform relatărilor avocatei Laura Vicol, soția și copilul deținutului ar fi decedat acum trei săptămâni, iar acestuia nu i s-a permis să asiste la înmormântare. Fratele său a murit acum două săptămâni și nici în cazul acestui deces deținutului nu i s-a permis să meargă la înmormântare, potrivit afirmațiilor avocatei Laura Vicol”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Sursa citată menționează că oficiali din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor ar fi declarat că la Penitenciarul Rahova se știa doar despre decesul fratelui deținutului care s-a spânzurat, însă persoana în cauză nu a putut fi eliberată condiționat deoarece nu a prezentat un certificat de deces al fratelui.

Citeşte şi Caz cutremurător la Rahova. Un deţinut s-a sinucis după ce nu a fost lăsat la înmormântarea fratelui