Violul de la Vaslui. Răsturnare de situaţie: Avocatul unuia dintre violatori cere strămutarea dosarului

Tinerii din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă până la leşin se plâng că sunt victime ale presiunii mediatice. Unul dintre apărătorii celor şapte violatori din Vaslui a depus o solicitare instanţei din Vaslui prin care cere strămutarea dosarului, informează România TV. Între timp apar noi informaţii în anchetă. Familiile agresorilor au încercat să cumpere tăcerea victimei cu o sacoşă plină cu bani, ba chiar au dus-o pe fată în faţa unui notar, să semneze că îşi retrage acuzaţiile. Dezvăluirile au fost făcute de notarul în faţa căruia a fost dusă fata şi de către tatăl tinerei. 

29 iul. 2015, 10:05
Violul de la Vaslui. Răsturnare de situaţie: Avocatul unuia dintre violatori cere strămutarea dosarului

Avocatul unuia dintre tinerii din Vaslui acuzaţi de viol susţine în cererea de strămutare a procesului că băieţii sunt supuşi unei presiuni puternice la Vaslui, după mediatizarea violului în presa centrală. Pe de altă parte, avocata fetei agresate susţine că presiunea mediatică este peste tot şi că cererea este neîndreptăţită.

Între timp, cei şapte violatori se află în control judiciar şi trebuie să se prezinte în fiecare zi la secţia de poliţie din Văleni.

Tatăl elevei violate de şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni a confirmat că familiile violatorilor au încercat să-i cumpere fiica cu o sacoşă cu bani. Omul a povestit că fata a fost dusă la un notar de către familiile violatorilor ca să semneze că îşi retrage acuzaţiile. 

Povestea este confirmată şi de notarul din Negreşti. Norarul Marieta Ioniti a povestit că fata a venit la cabinetul săi alături de familiile tinerilor. Era speriatã şi pentru că i s-a pãrut anormal ca fatã sã fie adusã la mediere fãrã pãrinti si avocat, a refuzat mediere.
 
Acest episod a fost prima încercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fatã sã-si retragã plângerea în speranta cã odraslele lor vor scãpa de puscãrie. Au urmat sicane, mesaje telefonice si vizite la domiciliul fetei, toate cu acelasi scop.