Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures SRL și apropiat al primarului Radu Mazăre, pentru evaziune fiscală și un prejudiciu de peste 10 milioane euro.

12 feb. 2015, 14:44
Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, trimis în judecată

DNA precizează că, în perioada 2009-2014, Morgenstern, în calitate de administrator, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public și Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanța și nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

„În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile și imobile ale lui Morgenstern Avraham și SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei și 4 imobile situate în municipiul Constanța, neevaluate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.