Avraham Morgenstern, apropiat al primarului Radu Mazăre, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures SRL şi apropiat al primarului Radu Mazăre, pentru evaziune fiscală şi un prejudiciu de peste 10 milioane euro, potrivit Agerpres.

12 feb. 2015, 15:10
Avraham Morgenstern, apropiat al primarului Radu Mazăre, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar a fost deferită justiţiei şi firma administrată de acesta.

DNA precizează că, în perioada 2009-2014, Morgenstern, în calitate de administrator, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente veniturilor în executarea acestor contracte.

„În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, se arată în comunicat.

În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale lui Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei şi 4 imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.