Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Primul mesaj transmis pe Facebook

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petrila, a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, după trei încercări eşuate. El a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren. El a străbătut apele reci ale Canalului în aproape 18 ore de înot.

RomaniaTV.net
31 aug. 2016, 06:40
Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Primul mesaj transmis pe Facebook

Avram Iancu s-a luptat cu valurile reci fără costumul de neopren şi cu o cască pe cap. S-a antrenat ani buni ca să atingă această performanţă, însă a meritat efortul. Susţinătorii l-au aşteptat cu sufletul la gură.

Românul a mai încercat şi în anii trecuţi să doboare acest record, însă nu a reuşit, din cauza condiţiilor meteo, care i-ar fi pus viaţa în pericol. Acum este mândru de performanţa sa.

„In 7 august 2o14, deveneam PRIMUL roman care a atacat apele inghetate ale Canalulului Menecii, in mod oficial si dupa reguli, stabilind o premiera pentru Romania. Aveam sa pierd trei batalii si sa fiu trantit la pamant si sfasiat de ” Bestia cu ghearele de gheata”. Chiar daca am pierdut cele trei batalii, ele nu sunt ” esecuri” deoarece am invatat din aceste batalii miscarile ” bestiei”, mi-au intarit determinarea si convingerea ca pot castiga batalia care decide soarta RAZBOIULUI. Ieri s- a dat batalia finala! Am castigat! – dupa 62 de km parcursi si aproape 18 ore de chin fizic dar mai ales psihic cum n- am mai trait niciodata, am rapus bestia. „Sageata de foc” a gasit , in cele din urma ” , mistretul meu cu colti de argint” . l- am strapuns la Sangatte, acolo isi avea lacasul.
Intreg chinul il dedic @cumintenia pamantului si tuturor valorilor romanesti, familiei, prietenilor, tuturor romanilor. Multumesc echipajului de pe @sea leopard charter, echipei mele de suport , tuturor sponsorilor, si sustinatorului principal www.canah.com.
In curnad toata povestea si impresiile detaliate pe blog. Maine revin in tara pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara, la ora 17: 15, ora Romaniei. Dupa ce unicul drapel al Romaniei a arborat tot timpul pe catargul ambarcatiunii, ducandu-l in Franta, ma bucur sa Revin in Romania, tara unde m-am nascut (la Petrosani), crescut, tara pe care n-o voi parasi niciodata, tara pentru care lupt , muncesc, si pe care o voi construi cu umila mea contributie, alaturi de ceilalti romani.
Nu in ultimul rand vreau sa- i multumesc lui Dumnezeu, care mi-a ingaduit isbanda.
Traiasca Romania!”, a scris Avram Iancu pe Facebook.

Anul trecut şi Andrei Roşu, fost component al trupei Gaz pe Foc, din Braşov, a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, însă nu a reuşit să îşi ducă misiunea la bun sfârşit.