Baby-zodiac: Ce spun astrele despre copilul tău

Micul tău Berbec debordează de entuziasm și energie? Nu-i frâna inițiativele! Simpaticul tău junior născut în zodia Gemeni pune 1.001 întrebări și nu așteaptă răspunsul, fiind în continuă mișcare și având mereu nevoie de stimuli noi? Marea ta provocare ca părinte este să-l determini să se concentreze pe un singur lucru. Micului Capricorn îi este greu să-și exteriorizeze emoțiile? Oferă-i cât mai multe dovezi de dragoste și încredere! Află ce spun astrele despre copilul tau și cum ar trebui sa te comporți cu el, în funcție de zodie.

17 oct. 2014, 10:08
Baby-zodiac: Ce spun astrele despre copilul tău

Berbec

Fetiță sau băiat, nu contează, copilul Berbec este foarte energic. Năzdrăvan, cu genunchii veșnic juliți, cu replică îndrăzneață și reacții puternice chiar înainte de a putea să articuleze cuvinte, e în continuă căutare de confruntări, aventuri. Este tentat de pericole (atenție, deci, la măsurile suplimentare de siguranță pe care le luați dacă aveți un mic Berbec!), e pripit, credul și idealist. berbecAre un entuziasm contagios, o spontaneitate pe care i-o remarcă imediat toți cei care-l au în preajmă, un curaj și inițiativă care-l plasează automat în postura de lider. Ca părinte, nu trebuie să-i frânezi inițiativele, dar ai mare grijă înspre ce îi canalizezi energia (e nativul care trebuie să facă sport). Încercările de disciplinare în forță sunt sortite de la început eșecului. La maturitate, nativul Berbec va fi ambițios, puternic, direct, plin de personalitate, de cele mai multe ori va ocupa funcții de conducere. Unui copil Berbec i se potrivesc nume sonore, de impact, care sugerează forță, curaj, combativitate, nume fruste, simple, directe: Anca, Olga, Vera, Victor, Robert, Florin. Evită diminutivele, numele care sună dulce, caraghios – Norica, Antonel nu se potrivesc unui Berbec, și nici prenumele gen Cicerone, Persefona, Antonio.

Taur

Liniștit, perseverent și responsabil, copilul Taur este dornic de siguranță, rareori își asumă riscuri sau se avântă pe teren necunoscut. Are o judecată sănătoasă, de bun-simț, practică, dar, pentru că este ceva mai lent, îi trebuie un anume timp să prelucreze informația. El trebuie să știe din timp ce i se întâmplă, nu reacționează bine când este pus în fața faptului împlinit sau i se cere să ducă repede la bun sfârșit o sarcină. Nu-l compara cu alți copii, mai vioi, pentru că îl vei inhiba și-i vei crea complexe. Atunci când îi explici ceva, nu-i teoretiza, ci oferă-i exemple simple și concrete. De mici, Taurii se dovedesc mai degrabă posesivi, nu fac parte dintre cei care să împartă cu ușurință jucăriile, iar aici este rolul tău să-l înveți lecții despre generozitate. Numele care li se potrivesc sunt cele neaoș românești – Maria, Elena, Bucur, Călin, sau cele inspirate din natură – Dalia, Codruț, Brad.

Gemeni

Ai un copil sclipitor, simpatic, vioi și curios, care pune 1.001 întrebări și nu așteaptă răspunsul, care este în continuă mișcare și are mereu nevoie de stimuli noi? L-ai putea suspecta de ADHD dacă n-ar fi vorba, pur și simplu, despre un copil din zodia Gemeni. Îi place foarte mult să se joace, e atras de sporturi care cer mai degrabă îndemânare decât rezistență, și, deși este un omuleț mai mult rațional decât afectuos, are foarte mare nevoie de dragostea părinților, pentru a fi echilibrat psihic. Marea ta provocare ca părinte va fi să-l determini să se concentreze pe un singur lucru – apelează la umor, logică și fii flexibil în educarea și disciplinarea lui. Alege-i un nume „deschis” – Anda, Emma, Thea, Toni, Matei.

Citeşte mai mult pe unica.ro