BAC 2014. PERLE SAVUROASE la română scris: Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni

BAC 2014. Lucrările scrise de la BACALAUREAT 2014 sunt un izvor nesecat de perle care cu siguranţă vor rămâne în memoria colectivă.

02 iul. 2014, 14:38
BAC 2014. PERLE SAVUROASE la română scris: Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni

BACALAUREAT 2014. Ca în fiecare an, elevii care susţin examenul de maturitate dau dovadă de multă imaginaţie atunci când vine vorba de rezolvarea subiectelor de care habar nu au.

Unii, deşi sunt nepregătiţi, ţin morţiş să încerce să răspundă cerinţelor la BAC 2014, sperând, probabil, că profesorii care corectează lucrările se uită doar la numărul de rânduri scrise şi la caligrafie atunci când fac notarea.

Astfel, din bezna minţilor prea odihnite ale elevilor preocupaţi cu orice altceva în afară de învăţătură rezultă o mulţime de „perle” care în mod normal ar trece drept bancuri, după cum puteţi vedea mai jos:

„Două motive literare sunt că scriitorul e talentat şi că n-are servici, aşa că scrie şi vinde romanele”

„Rolul interogaţiilor retorice e să-ţi răspundă cineva când nu ştii unele lucruri. Doar că nu te aude nimeni, întrebarea e doar de design”

„Rolul verbelor la imperfect e să înţelegem că autorul era la început şi nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele”

„Aş vrea să comentez, dar nu ştiu ce înseamnă talazurile. Consider că la română puteam fi lăsaţi cu dicţionare şi la matematică cu calculator. In alte ţări aşa e”

„O secvenţă temporală este când omul se uită la ceas. Dacă se uita la o hartă era o secvenţă spaţială şi dacă punea o muzică era o secvenţă auditivă”

„În poezia «Leoaică tânără iubirea» autorul vede dragostea aşa neliniştită şi agitată ca un animal fioros înainte să se repeadăn la prada lui”

Citeşte şi PERLE BAC 2014: „Luceafăr blând vede-te-aş mort”. TOPUL PERLELOR DE LA BACALAUREAT

„O expresie modernă cu cuvântul «os» este «iOS». I vine de la internet”

„Rolul cratimei e să arate mai frumos pe hârtie expresia. Dacă era să scriem «sin semne», era prea înghesuit”

„Laitmotivul operei lui Arghezi este copilăria, cu veselie şi jocuri. Jocuri în poieniţe, ca pe vremea lui, nu online, ca acum”

„Propoziţie cu expresia os: Când i-am zis că îmi trebuie mai mulţi bani de buzunar, tata mi-a spus că ofticosu roade osu”

„Elementele de prozodie nu există, pentru că ne-aţi cerut o poezie, nu o proză”

„Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni că ei spun cu învaţai, fusei, mâncai. Şi au impresia că sunt mai şmecheri dacă le scriu în textele lor”

„Solicit comisiei să ia în calcul că acest subiect este o capcană şi să îi ajute pe elevi să nu cădem în ea”

„Nu înţeleg de ce avem poezie când toţi copiii au zis că nu le place poezia. Doar aşa ca să luăm note mici”

Citeşte şi BAC 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ BAC. Ce a spus acest elev când a ieşit de la proba de matematică VIDEO

„Sincer, aceste activităţi de îndrumare a lecturii elevilor nu au niciun rost pentru că oricum nu mai citeşte nimeni cărţi. Toti preferăm să ne jucăm jocul ăla cu păsările pe telefon (nu pot să-i dau numele că se consideră reclamă)”

În lucrări s-au regăsit şi mesaje vulgare ale unor elevi nemulţumiţi că li se cere să ştie prea multe:

„Bai, fac ceva pe voi, nu se poate, dar ce p..a mea… e al zecelea an când dau ăştia liric, dar uite vă scriu Eminescu – Ion”.

„Riga Crypto era o ciupearcă cam dură, faţă de baieţelul ei lapona Enigel”

„Ion de Eminescu are influenţe balzaciene, ce le împrumuta de la Proust”

„Eminescu e cel mai mare romancier din literatura română, având poezii precum: Luceafărul”

Citeşte şi BAC 2014. SCANDAL la Buzău: ŞPĂGI de sute de euro la ISTORIE. Un INSPECTOR şcolar, DENUNŢAT de părinţi