Bacalaureat 2014: Peste 1500 de elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă

Aproape jumătate dintre elevii din Teleorman care s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului se pregătesc să susţină cea de-a doua sesiune după ce în urmă cu aproximativ o lună nu au reuşit să promoveze examenul sau nu s-au prezentat să susţină probele.

14 aug. 2014, 10:38
Bacalaureat 2014: Peste 1500 de elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Luminiţa Pinţur, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care va începe luni, s-au înscris 1.664 de absolvenţi. 

Au fost organizate 11 centre în care se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţia internaţională şi competenţele digitale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ), deoarece numărul celor înscrişi este mai mic în această sesiune, au fost organizate doar şapte centre de examinare dintre care trei sunt în Alexandria, două în Roşiorii de Vede, unul este în Turnu Măgurele şi tot unul în oraşul Videle.

În prima sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost de 45,27%. 
Examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, debutează pe 18 august. În prima zi a lunii septembrie, la ora 12,00, vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face pe 2 şi 3 septembrie. Rezultatele finale se vor afişa pe 4 septembrie.