Subiecte si barem MATEMATICĂ şi ISTORIE, BACALAUREAT 2014 – EDU.RO

BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Miercuri, 27 august, absolventii claselor a XII-a au susţinut proba obligatorie a profilului - matematica si istorie - in cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureat 2014. RomaniaTV.net vă prezintă subiectele şi baremul pentru matematica şi istorie de îndată ce acestea vor fi anunţate de edu.ro.

27 aug. 2014, 08:14

BACALAUREAT 2014 – SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Peste 36.000 de elevi s-au inscris la examentul de miercuri. Dintre acestia, 31.845 au susţinut proba scrisă la matematica, in timp ce 4.383 au susţinut proba la istorie.

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014 – PROFIL TEHNOLOGIC. Subiectele de la examenul de Matematica pentru absolventii liceelor tehnologice sunt structurate pe trei cerinte, notata fiecare cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt din oficiu. Pentru sesiunea din august a BACALAUREAT 2014 a fost extrasă varianta de subiecte – Matematica numarul 7. Vezi mai jos subiectul integral pe care l-au avut de rezolvat, intr-o limita de timp de 3 ore, absolventii liceelor tehnologice la Bacalaureat 2014.

 

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014 – PROFIL MATE – INFO. Subiectele de la examenul de Matematica pentru absolventii liceelor tehnologice sunt structurate pe trei cerinte, notata fiecare cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt din oficiu.

Pentru sesiunea din august a BACALAUREAT 2014 a fost extrasă varianta de subiecte – Matematica numarul 7. 

Citeşte şi: Subiecte ISTORIE BACALAUREAT TOAMNA 2014. BAREM Istorie la BAC în august 2014, pe EDU.RO

EDU.RO va publica în jurul orei 15:00 subiectele si baremele de corectare la matematica si istorie. 

Luni, elevii au sustinut prima proba scrisa din aceasta sesiune a Bacalaureat 2014, cea de Limba si literatura romana.

Citeşte şi: PERLE de la BAC 2014, sesiune toamnă: „Poezia Moromeţii a apărut de două ori în viaţa poetului Preda”

La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii au primit subiecte la Română diferite, în funcţie de profil Real şi Tehnologic şi Uman şi Pedagogic.

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ SUBIECTE. Absolvenţii de liceu umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza romanului „Lydda” al lui Duliu Zamfirescu. La subiectul al doilea au avut de elaborat un eseu argumentativ de 150-200 de cuvinte în care să explice rolul presei literare într-o epocă sau perioadă istorică şi culturală. Ultimul subiect a presupus redactarea unui eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat aparţinând perioadei postbelice.

CITEŞTE ŞI: BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Fiul milionarului Viorel Micula, prins copiind la Limba Română

La profilul real şi tehnologic elevii au primit un text la prima vedere din romanul „Rusoaica” de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de scris un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text studiat.

Vezi SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la profilul real şi tehnologic

Vezi SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la profilul uman şi pedagogic

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Următoarea probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, va fi susţinută marţi. Proba obligatorie a profilului E)c va avea loc miercuri iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d, vineri.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza pe 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

VEZI ŞI: BACALAUREAT 2014, sesiunea de toamnă: Totul despre Bac 2014, conform EDU.RO