BACALAUREAT 2014 TOAMNĂ. SUBIECTE LA ROMÂNĂ: Gib Mihăescu şi Bacovia / Duiliu Zamfirescu şi romanul postbelic

SUBIECTE ŞI BAREM ROMÂNĂ - Bacalaureat 2014 toamna. Aproape 40.000 absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut luni proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii au primit subiecte la Română diferite, în funcţie de profil Real şi Tehnologic şi Uman şi Pedagogic. 

RomaniaTV.net
25 aug. 2014, 08:44

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ. La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiecte diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ. La profilul real şi tehnologic elevii au primit un text la prima vedere din romanul „Rusoaica” de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a au avut de scris un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text studiat.

SUBIECTE ŞI BAREM ROMANA – BAC 2014 SESIUNEA TOAMNĂ – UMAN. Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din romanul „Lydda” de Duliu Zamfirescu şi romanul postbelic la subiectul al treilea, conform gandul.info.

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie,  respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare. Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi.

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. La proba de română s-au înscris 39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promoţia curentă şi 9.475 din promoţiile anterioare.

CITEŞTE ŞI: BACALAUREAT 2014: Mulţi absenţi la proba orală de limba română

Sesiunea august – septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă E)b). Proba obligatorie a profilului E)c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august.

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

VEZI ŞI: BACALAUREAT 2014, sesiunea de toamnă: Totul despre Bac 2014, conform EDU.RO