BACALAUREAT 2015, PROBA LA ALEGERE: I-a sunat telefonul în timpul examenului

BACALAUREAT 2015, PROBA LA ALEGERE: Un elev din Satu Mare a fost eliminat de la BAC, după ce profesorii supraveghetori l-au prins cu mijloace de comunicare în timpul examenului de BAC.

01 iul. 2015, 13:35
BACALAUREAT 2015, PROBA LA ALEGERE: I-a sunat telefonul în timpul examenului

BACALAUREAT 2015, PROBA LA ALEGERE: O absolventă de liceu care a susţinut, miercuri, a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat a fost eliminată din concurs după ce telefonul mobil a început să îi sune în timp ce se afla în sală, deşi ştia că nu are voie să aibă asupra un astfel de aparat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Monica Buboly, eleva care a fost eliminată era repartizată la centrul de examinare de la Colegiul tehnic „Grigore Moisil” din municipiul Bistriţa.

Pentru cea de-a două probă scrisă a Bacalaureatului, susţinută la matematică, respectiv la materia obligatorie a profilului, au fost înscrişi, la nivelul judeţului, 2.398 de candidaţi.

Dintre aceştia, 143 au preferat să nu se mai prezinte la examen, prezenţa fiind, astfel, de 94%.


BACALAUREAT 2015, PROBA LA ALEGERE: Proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, desfășurată în data de 1 iulie, a fost susținută de 2417 candidați din totalul de 2476 înscriși, un număr de 57 candidați fiind absenți la Satu Mare. La Matematică au fost prezenți 1617 candidați din cei 1661 înscriși, iar la Istorie au fost prezenți 800 candidați din cei 815 înscriși.

Pentru doi candidați de la Liceul Teoretic Carei, respectiv de la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” Satu Mare, care au obținut premiu la olimpiada internațională, s-a echivalat proba scrisă la Matematică cu nota maximă.

„La centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca” un candidat a fost eliminat din examen după ce a fost depistat cu mijloace de comunicare asupra lui”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISJ Satu Mare, Adriana Dângă.