BACALAUREAT 2018: Schimbare radicală anunţată de EDU.RO, REZULTATELE BAC 2018 nu vor mai fi publice

BACALAUREAT 2018 EDU.RO: Rezultatele la Bacalaureat şi alte examene naţionale nu vor mai fi publice. Noua regulă a Ministerului Educaţiei prevede ca notele de la Bac să nu mai fie afişate la liber, pe Internet, astfel încât oricine să le poată vedea.   

24 mai 2018, 11:51
BACALAUREAT 2018: Schimbare radicală anunţată de EDU.RO, REZULTATELE BAC 2018 nu vor mai fi publice

BACALAUREAT 2018 EDU.RO. În curând, mediile la Bacalaureat şi celelalte examene naţionale vor fi cunoscute doar de candidaţi şi de familiile lor. Noua regulă vine odată cu prevederile ce privesc datele cu caracter personal. Chiar de vineri intră în vigoare aceste norme care ating şi sistemul de educaţie din România. Va dispărea celebrul avizier din curtea şcolii, unde erau afişate notele pentru fiecare elev în parte, după examenul de Bacalaureat şi nici pe edu.ro nu vor mai fi publice. Notele vor rămâne la dispoziţia elevului şi a  familiei, dar printr-un sistem în care doar ei îşi pot verifica rezulatele. 

Foarte probabil însă, această regulă nu va putea fi aplicată şi când vor fi afişate rezultatele la Bacalaureat 2018 , din cauza timpului foarte scurt.

BACALAUREAT 2018 EDU.RO Ministerul Educaţiei lucrează însă la acest sistem, pentru a fi implementat cât mai curând. Foarte posibil, va fi valabil la următoarea sesiune.

Şi firmele din România care operează date cu caracter personal se supun aceloraşi reguli. Vor trebui să angajeze un om care să supravegheze aceste date, iar în caz contrar ar putea fi aemndate cu până la 4 procente din cifra lor de afaceri.

Absolvenții claselor a XII-a care vor susține la vară Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul real

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul umanist

BAREMELE DE CORECTARE:

BAREM DE CORECTARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul real

BAREM DE CORECTARE BACALAUREAT 2018- Filiera teoretică – Profilul umanist

VEZI AICI MODELELE DE SUBIECTE PENTRU BACALAUREAT 2018

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- MATE-INFO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- PEDAGICIC

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- ŞTIINŢELE NATURII

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- TEHNOLOGIC

BAREMELE DE CORECTARE:

BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- MATE-INFO

BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- PEDAGICIC

BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- ŞTIINŢELE NATURII

BAREM CORECTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2018- TEHNOLOGIC

AICI MODELE SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018

AICI BAREM CORECTARE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018

AICI MODELE SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018

AICI BAREM CORECTARE ISTORIE BACALAUREAT 2018

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.

Problemele legate de Bacalaureatul de anul acesta au inceput deja. Mai exact, este vorba despre Sesiunea Speciala a Bacalaureatului, pentru care Ministerul Educatiei Nationale (MEN) inca nu a publicat calendarul.

Potrivit Legii, metodologia pentru Bac ar trebui publicata inainte de inceperea anului scolar pentru toate sesiunile de Bacalaureat, inclusiv pentru Sesiunea Speciala. Mai mult, elevii care vor sa sustina Bac-ul in sesiunea speciala nu stiu nici macar daca vor da si ei competentele tot in februarie.

Vezi si: BACALAUREAT 2018. Motivul din cauza căruia elevii sunt nemulţumiţi

Pentru clasele termanale de la liceu, anul scolar se va incheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile in data de 8 iunie 2018.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018:

  • 25 iunie – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
  • 26 iunie – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
  • 27 iunie – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
  • 28 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Calendar Bac 2018: Rezultatele la Bacalaureat, prima sesiune

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, pentru probele scrise, se va face pe 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii (orele 12:00 – 16:00).

 Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale la Bac 2018 este sunt anunţate pe 9 iulie.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018, A DOUA SESIUNE:

  • 20 august – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
  • 21 august – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
  • 22 august – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
  • 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)