Baconschi, SUPĂRAT după Congresul PMP: Intelectualii au fost marginalizaţi. Nu mi-am pus problema dacă plec

Teodor Baconschi, membru al Partidului Mişcarea Populară, acuză faptul că, la Congresul PMP, intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi", aşa cum s-a întâmplat în trecut şi la PDL. Baconschi spune că vrea să-şi ia "un respiro, un mic semestru sabatic", după ce sâmbătă a pierdut cursa pentru o funcţie de vicepreşedinte.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 08:54
Baconschi, SUPĂRAT după Congresul PMP: Intelectualii au fost marginalizaţi. Nu mi-am pus problema dacă plec

Teodor Baconshi susţine că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea, şi  precizează că a trăit „un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP”.

La PDL, implantul nu reuşise, aici chiar membrii fondatori, împreună cu personalităţile din Fundaţia Mişcarea Populară au fost marginalizaţi”, a spus Baconshi, la RFI.

Întrebat dacă suspectează unele jocuri de culise înaintea Congresului PMP, Teodor Baconschi a răspuns: „Totul a fost cât se poate de clar, pentru că practic, cu excepţia unei poziţii sau a două din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul, adică echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere„.

Preda: Tabăra reformiştilor a comis GREŞELI strategice la Congres. Există riscul să se plătească nişte poliţe

Fostul ministru de Externe declară că anunţul candidaturii lui Cristian Diaconescu din partea PMP la alegerile prezidenţiale din toamnă a fost surprinzător: „Anunţul a fost surprinzător, în sensul că nu a urmat unei dezbateri în partid şi cu atât mai puţin unui vot, dar eu îl cunosc de mulţi ani pe domnul Diaconescu, am fost şi colegi în Ministerul de Externe şi consider că este un om respectabil, care ar putea să corespundă profilului de prezidenţiabil. Vom vedea acum şi reacţia polului de dreapta care se conturează, PDL-PNL. În ce măsură domnul Diaconescu are vreo şansă să intre în turul doi, asta e o discuţie separată„.

Baconschi a precizat că, după Congres, va trebui să rămână într-o „repliere cel puţin tactică”.

„Nu s-a socotit că prezenţa şi competenţele mele sunt utile noii formule de conducere, în care se regăseşte şi domnul Marin Anton sau multe alte personalităţi de acest tip. Voi sta în banca mea, voi observa ce se întâmplă pe scena politică, se vor mai întâmpla multe până în noiembrie. Regret că o serie de personalităţi de dreapta, ca Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei, Cătălin Predoiu şi alţii se regăsesc în partide diferite, deşi ar fi fost nevoie ca ele să imprime politicii româneşti un suflu de schimbare efectivă”, răspunde fostul ministru.

Teodor Baconschi: Elena Udrea, posibil candidat la preşedinţie din partea PMP

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală plecare din PMP, el a răspuns: „Nu mi-am pus problema, sunt pe bună dreptate obosit după acest efort de construcţie de nouă luni, după o campanie electorală foarte grea. Deci îmi iau un respiro, un mic semestru sabatic”.