BACŞIŞUL, pe nota de plată de la 1 MAI

Reprezentanţii mai multor asociaţii de turism spun că au ajuns la un acord cu ministrul Finanţelor, iar bacşişul va fi trecut pe bon separat şi va fi impozitat doar cu 16% de la 1 mai.

21 apr. 2015, 12:18
BACŞIŞUL, pe nota de plată de la 1 MAI

Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, Corina Martin, care, luni după amiază, a participat alături de reprezentanţi ai mai multor asociaţii din servicii şi turism, la o întâlnire cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, susţine că s-a întocmit forma finală a proiectului Ordonanţei de Urgenţă privind relaxarea sancţiunilor fiscale, potrivit evz.ro.

După patru ore de discuţii cu ministrul Eugen Teodorovici şi secretarul de stat Dan Manolescu, în care s-au dezbătut ultimele amendamente la Ordonanţa de Urgenţă pentru legiferarea bacşişului şi relaxarea sancţiunilor de control, s-ar fi obţinut o mare parte din solicitări.

CITEŞTE ŞI Ordonanţa privind impozitarea BACŞIŞULUI, dezbătută miercuri în şedinţa de Guvern

Corina Martin explică paşii care vor fi urmaţi de inspectorii Antifraudă la controale în cazul depistării unor nereguli.

„Întâi avertisment, apoi amenda, posibilitatea de a plărti 50% din amendă în 48 de ore, ridicarea pragului de 100 lei diferenţă în casă până la 300 lei”. Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, susţine că în acest fel se poate evita suspendarea activităţii unităţii comerciale verificate.

În privinţa bacşişului, ministrul Finanţelor ar fi acceptat legalizarea în forma cerută de agenţii economici din turism.

„Legalizarea bacşişului pe notă de plată distinctă, cu impozitarea cu numai 16%, nu şi cu TVA sau CAS, şi delimitarea răspunderii angajatorului faţă de răspunderea angajatului pentru nedeclararea sumelor încasate” a explicat Corina Martin.

Ideea a fost prezentată, alături de Corina Martin, şi de preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoş Petrescu. Proiectul Ordonanţei de Urgenţă va fi aprobat în proxima şedinţa a guvernului.

„De la 1 Mai dacă dorim să plătim bacşiş, vom face acest lucru legal, pe nota de plată” a concluzionat Corina Martin.