Balul Britanic în România, cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii GALERIE FOTO

International House si English Kids Academy din Londra au organizat, sub patronajul Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Excelenta Sa d-l Martin Harris, un proiect special intitulat The Romanian Kids and the Diamond Jubilee, care a avut loc în anul şcolar 2011-2012 in Bucureşti. Programul a avut drept punct culminant Balul Britanic organizat joi cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 13:55

150 de copii au învăţat engleza cu profesor nativ de-a lungul anului şcolar 2011-2012 in cadrul proiectului “The Romanian Kids and the Diamond Jubilee”.

„Pentru mine este o plăcere deosebită că copiii de aici din România participă într-un eveniment naţional pentru noi, jubileul de diamant al Majestăţii sale, care este de fapt un eveniment internaţional şi foarte bine că copiii au folosit acest eveniment pentru a învăţa limba engleză şi cultura Angliei. Cred că este o sărbătoare, dar nu numai. Este un eveniment în învăţământ şi o iniţiativă foarte bine gândită”, a declarat ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, cu ocazia balului britanic organizat joi.

Programul a avut ca scop dezvoltarea unei generatii de copii de succes, bazată pe competenţe şi dialog, prin studiul valorilor şi realizărilor culturii şi civilizatiei britanice şi cresterea motivaţiei elevilor pentru învaţarea limbii engleze şi sporirea implicării parinţilor în sprijinirea acestora în procesul de învăţare

De-a lungul programului elevii au abordat teme care descriu, printre altele, viaţa copiilor din Marea Britanie, jocurile lor, cum îşi petrec timpul liber, realizările şi obiceiurile lor, sporturile favorite şi mâncărurile populare.
 
Pe parcursul proiectului fiecare clasă de elevi a scris o scrisoare de felicitare adresată Reginei Marii Britanii cu ocazia Jubileului de Diamant iar Majestatea Sa regina Elisabeta a II-a a trimis un răspuns fiecaruia dintre copii.

Proiectul s-a încheiat cu Balul Britanic organizat cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii, pe data de 7 iunie 2012, la care invitaţi de onoare au fost Excelenta Sa, D-l Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, oficialităţile care au sprijnit proiectul din partea Ministerului Educatiei şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, directorii şi profesorii şcolilor participante, părintii şi copiii implicaţi în proiect.