Bangladesh: Cel puţin 68 de morţi, între care 19 copii, după naufragiul unui feribot. UPDATE

Noul bilanţ al accidentului de feribot din Bangladesh a ajuns la 68 de morţi, inclusiv 19 copii. Feriboul s-a scufundat după ce a fost lovit de o navă cargo duminică la prânz, au declarat poliţia şi martorii oculari. Pasagerii de pe puntea inferioară a feribotului ar fi fost blocaţi.

23 feb. 2015, 05:44

UPDATE: Cel puţin 68 de persoane, inclusiv 19 copii, au murit după ce un feribot plin cu pasageri s-a scufundat într-un râul din Bangladesh, iar bilanţul victimelor ar putea creşte, a anunţat luni dimineaţa presa oficială, relatează CNN. 

Supravieţuitorii feribotului au relatat că feribotul MV Mostofa transporta între 70 și 150 de persoane în momentul producerii accidentului, survenit pe fluviul Padma, la aproximativ 70 km de capitala țării Dhaka.

„Aproape 50 de persoane au reușit să ajungă la mal înot sau au fost salvate de alte nave”, a indicat șeful poliției locale, Rakibuz Zaman.

Citeşte şi Incendiul de pe feribotul Norman: Au scăpat de FLĂCĂRI, dar au ajuns în GURA RECHINILOR

Astfel de accidente se întâmplă frecvent în Bangladesh. Potrivit cifrelor oficiale, peste 95% din micile ambarcațiuni pentru transportul pasagerilor nu îndeplinesc normele de securitate. Bangladeshul, una din cele mai sărace țări din Asia, este traversat de peste 230 de râuri și navigația fluvială este principalul mod de transport, în special în sud și nord-estul țării.