BANI EUROPENI, aruncaţi în CANAL, în judeţul Sibiu VIDEO

Au accesat fonduri europene, dar banii s-au dus pe apa sâmbetei. În două comune din Sibiu s-au investit două milioane de euro în proiecte de apă şi canalizare. În niciuna dintre localităţi însă, sistemul nu funcţionează. Deşi oamenii s-au racordat la reţeaua de canalizare, deversările se fac în continuare în natură, pentru că primăriile nu au bani să pună în funcţiune staţiile de epurare.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 15:21
BANI EUROPENI, aruncaţi în CANAL, în judeţul Sibiu VIDEO

În localitatea Slimnic, lucrările la reţeaua de canalizare şi la staţia de epurare s-au finalizat în urmă cu trei ani. S-a cheltuit un milion de euro însă, din cei peste 2.000 de locuitori, puţin peste jumătate s-au şi racordat. Astfel, sistemul nu a putut fi pus în funcţiune.

Staţia de epurare din Slimnic este dotată ultramodern. A funcţionat însă o singură dată, în anul 2009, când s-a făcut recepţia finală a lucrării. De atunci, toate utilajele au rămas sub cheie. S-a pus praful pe ele şi s-au făcut pânze de păianjen, pentru că nu s-au racordat suficienţi oameni la reţeaua de canalizare.

Primăria nu are fonduri să suţină în continuare proiectul şi vrea să predea întregul sistem societăţii de apă-canal din Sibiu. „Din anul 2013, probabil o să încercăm să racordăm mai multă populaţie, iar staţia de epurare şi canalizarea să o predăm la apă-canal Sibiu”, a spus primarul din comuna Slimnic.

Aceeaşi situaţie este şi în comuna Şeica Mare. „La gara Şeica Mare a avut loc o spargere, unde s-au furat materiale din cupru şi totodată şi la staţie. Dar staţia o rezolvăm, este în grafic. Avem banii alocaţi şi poliţia se pare că este pe drumul cel bun”, a spus edilul din Şeica Mare, Nicolae Şuşa.

În plus, alte patru primării din judeţ au în execuţie astfel de sisteme.