BANI FALŞI în circulaţie în România. Falsificatorii au fost prinşi. Vezi cum acţionau

Procurorii DIICOT Craiova şi poliţiştii BCCO au confiscat, vineri, 12.000 de lei falşi, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în Craiova şi Băileşti. Trei tineri au fost ridicaţi de anchetatori şi sunt cercetaţi pentru fals de monedă şi înşelăciune.

RomaniaTV.net
12 apr. 2013, 19:01
BANI FALŞI în circulaţie în România. Falsificatorii au fost prinşi. Vezi cum acţionau

Procurorii au descoperit 12.000 de lei falşi, în bancnote de 100 de lei. Descinderile de la Craiova şi Băileşti au fost făcute după ce, în noaptea de joi spre vineri, doi suspecţi au fost prinşi în timp ce plasau o bancnotă falsă într-un magazin non stop din Slatina. Un al treilea tânăr care acţiona împreună cu cei doi a fost, de asemenea, prins, informează Mediafax.

Asupra tinerilor au fost găsite 29 de bancnote false de 100 de lei. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri seară urmau să fie prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

CITEŞTE ŞI: Cum se falsifică banii. Metode rudimentare, cu scotch şi pix

Potrivit anchetatorilor, cei trei falsificau banii pe calculator şi îi scoteau apoi la imprimantă. În total, cei trei au falsificat aproximativ 15.000 de lei şi au făcut cel puţin şapte plasări de bani falşi în magazine deschise non stop şi în benzinării, banii fiind plasaţi cu precădere în timpul nopţii.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru fals de monedă şi înşelăciune.