Bani pentru elevii care provin din familii sărace, vezi lista elevilor care primesc 180 de lei pe lună

Ministerul Educaţiei a publicat lista elevilor care vor primi sprijin financiar, în anul şcolar 2017-2018, în cadrul Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu". Suma alocată pentru fiecare elev este 180 de lei pe luna, iar cei care beneficiază de ea trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 08:29
Bani pentru elevii care provin din familii sărace, vezi lista elevilor care primesc 180 de lei pe lună

Beneficiari ai programului national de protectie sociala „Bani de liceu” sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela, in cazul respectarii conditiei de venit. VEZI AICI CINE PRIMEŞTE AJUTOR FINANCIAR

Sprijinul financiar se acorda pe baza de cerere formulata de elev, cerere care va fi insotita de acte doveditoare privind venitul brut luna pe membru de familie.

Legea educatiei prevede ca cei nascuti dupa data de 9 februarie 2011 sa primeasca de la stat o suma de 500 de euro, ca bani de educatie.

Desi ar fi trebuit acordati inca din 2013, autoritatile au tot amanat aplicarea prevederii legale care le ofera copiilor acest drept. Fostul Executiv stabilise ca acesti bani sa fie acordati incepand din luna martie a acestui an, iar la inceputul anului, noul Guvern a mai amanat o data acordarea lor, pana in 2018.

Copiii ar putea primi acesti bani abia din 1 ianuarie 2018, potrivit actului, daca autoritatile nu vor decide atunci asupra unei noi amanari.

Pana atunci, autoritatile vor trebui sa adopte si normele suplimentare necesare pentru aplicarea prevederii din Legea educatiei – in caz contrar, posibilitatea unei alte amanari nu este exclusa nici din 2018 incolo.