Bănicioiu: 800 de femei bolnave de cancer mamar vor beneficia de reconstrucţie mamară

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a adoptat miercuri o hotărâre de Guvern prin care facilitează accesul pacientelor bolnave de cancer mamar la tratamente şi la reconstrucţie mamară.

16 apr. 2014, 17:25
Bănicioiu: 800 de femei bolnave de cancer mamar vor beneficia de reconstrucţie mamară

Am adoptat o hotărâre de Guvern care modifică HG privind programele naţionale de sănătate şi ne propunem să oferim posibilitatea unui acces mai facil la tratamente şi operaţii de reconstrucţie pentru persoanele care suferă de cancer mamar„, a declarat ministrul Sănătăţii pentru RomaniaTV.net.

Un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar vor beneficia de reconstrucţie mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane lei pentru anul 2014.

Totodată, 3.000 de paciente vor efectua investigaţii PET-CT, suma totală alocată fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se încadrează în bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Oncologie.

Tot prin această HG se reinclude şi investigaţia PET-CT (scanare de înaltă rezonanţă pentru depistarea şi stadializarea cancerului) şi aici avem prevăzută o sumă de 12 milioane de lei. Este o analiză de fineţe de care bolnavii au mare nevoie„, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

Hotărârea va intra în vigoare cel mai probabil de la 1 mai.