Bănicioiu, către co-preşedinţii PNL: Contestarea bugetului pe 2015 la CCR va produce neplăceri pacienţilor

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a trimis, luni, o scrisoare deschisă către cei doi co-preşedinţi ai Partidului Liberal Naţional, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, în care le cere să renunţe la contestarea bugetului pe 2015 la Curtea Constituţională (CCR).

22 dec. 2014, 15:15
Bănicioiu, către co-preşedinţii PNL: Contestarea bugetului pe 2015 la CCR va produce neplăceri pacienţilor

Nicolae Bănicioiu a atras atenţia că beneficiarii sistemului medical şi personalul din sistemul public de sănătate vor fi primii care vor resimţi blocarea bugetului de stat pe 2015, prin contestarea la CCR.

„În calitate de ministru al Sănătăţii în Guvernul României, precum şi de membru al Camerei Deputaţilor, doresc să vă atrag atenţia asupra deciziei Partidului Naţional Liberal de a contesta la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe anul 2015. Pot intui că miza deciziei luate de către partidul pe care îl conduceţi este una strict politică. Insist, însă, în a vă atrage atenţia asupra efectelor sociale pe care decizia dumneavoastră le poate genera atât în rândul angajaţilor din sistemul public de sănătate, cât mai ales a miilor de români care interacţionează zilnic cu acest sistem în calitate de pacienţi. Contestarea bugetului pe anul 2015 nu va duce decât la crearea unor grave neplăceri în luna ianuarie atât pacienţilor, cât mai ales zecilor de mii de angajaţi din sistem, fie că mă refer la medici, asistenţi medicali sau personal auxiliar.

Pentru a nu fi generate astfel de posibile fapte negative, Bănicioiu le cere liberalilor să retragă contestaţia de la CCR.

„Tocmai de aceea, adresez acest apel public dumneavoastră, în calitate de co-preşedinţi ai PNL, cu scopul de a vă convinge ca PNL să renunţe la contestarea legii bugetului de stat pe anul 2015 la Curtea Constituţională. Ţineţi cont, înainte să mergeţi mai departe cu demersul pe care l-aţi anunţat, că principalele victime ale acestei acţiuni vor fi tocmai cei pe care doriţi să îi convingeţi că, în perspectivă, reprezentanţi o alternativă mai bună în gestionarea guvernării, în general, şi a sistemului de Sănătate, în particular. (…) Tocmai de aceea, vă chem să construim împreună, putere şi opoziţie, o _altfel_ de politică şi, prin urmare, vă invit să renunţaţi la contestarea fără niciun sens a legii Bugetului la Curtea Constituţională”, mai afirmă Bănicioiu.