Bănicioiu: Creşterea salariilor din Sănătate, o urgenţă care a fost tratată cu celeritate de Guvern

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, afirmă faptul că majorarea salariilor pentru personalul din Sănătate cu 25% de la 1 octombrie ar trebui să fie susţinută de toţi factorii politici.

RomaniaTV.net
19 aug. 2015, 13:04
Bănicioiu: Creşterea salariilor din Sănătate, o urgenţă care a fost tratată cu celeritate de Guvern

„În contextul în care s-a vorbit ani la rând de hemoragia de cadre medicale din România spre alte țări europene, creșterea salariilor pentru toți angajații din sistemul de Sănătate este una dintre soluțiile pe care Guvernul României a luat-o pentru a trata o situație de urgență din sistem. Nu vorbim despre un serviciu făcut personalului din Sănătate, ci de un drept pe deplin meritat, ținând cont de responsabilitatea pe care oamenii aceștia o au, dar și de anii grei pe care i-au parcurs atât în formarea profesională, cât și în activitatea practică.

Plusul de 25% la salarii începând cu 1 octombrie 2015, urmat de alte etape de majorare, înseamnă un pas suplimentar și necesar făcut de România spre a-și ține medicii aici, în țară. Vorbim, în fapt, de o situație tratată cu celeritate de Guvern, de o decizie asumată, prin care noi ne asigurăm că sistemul va funcționa în parametri cât mai buni pe viitor. Țin să subliniez că nu vorbim doar despre o creștere salarială, ci și de angajarea din partea Guvernului a unor decizii menite să sprijine concret personalul medical din țara noastră.

Tocmai de aceea, consider că va fi foarte important semnalul pe care îl dă societatea în aceste zile față de soluțiile identificate de Guvern în dialog cu partenerii sociali. Nu mai vreau să trăim vremuri în care categorii mari de bugetari erau asmuțite una împotriva celeilalte. Sper că românii, în general, și angajații din sistemul public, în particular, vor fi solidari cu personalul din sistemul de Sănătate.

Insist, prin urmare, ca măsura creșterii salariale în sistemul de Sănătate să fie susținută de toți actorii politici. Spun asta pentru că medicii și întreg personalul medical din România trebuie să aibă siguranța că, indiferent de cum va arăta ziua de mâine, ei își vor putea face planuri profesionale și de viață în țara noastră și, implicit, vor salva vieți românești!”, afirmă ministrul Bănicioiu.