Bănicioiu răspunde ATACULUI lui Iohannis: Nu au fost atât de mari erorile, pe cât a fost informat preşedintele

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la România TV, că "nu au fost probleme foarte mari în activarea informatică a cardului, iar la furnizorii de servicii medicale nu au fost atât de mari erorile, pe cât a fost informat domnul preşedinte". Declaraţia sa a venit ca răspuns la atacul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a precizat că Guvernul a pregătit "prost" implementarea programului privind introducerea cardului de sănătate.

08 mai 2015, 14:59
Bănicioiu răspunde ATACULUI lui Iohannis: Nu au fost atât de mari erorile, pe cât a fost informat preşedintele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit „prost” implementarea programului privind introducerea cardului de sănătate, menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este „un scandal public”. În replică, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că „nu au fost probleme foarte mari în activarea informatică a cardului, iar la furnizorii de servicii medicale nu au fost atât de mari erorile, pe cât a fost informat domnul preşedinte„.

„Sistemul funcţionează şi chiar dacă a fost un număr mare de oameni care au vrut să-şi ridice cardurile sau au lăsat totul pe ultima zi, pe 1 mai sau 2, 3, 4 mai, nu au fost probleme foarte mari în activarea informatică a cardului, iar la furnizorii de servicii medicale nu au fost atât de mari erorile, pe cât a fost informat domnul preşedinte. Din contră! Azi şi ieri (vineri şi joi n.r.), cardul a funcţionat foarte bine, a scăzut semnificativ numărul de sesizări. Noi am fost pregătiţi din primele zile să răspundem sesizărilor pe care ni le trimiteau pacienţii sau medici, oameni din sistem”, a declarat, la România TV ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Mai mult, ministrul a precizat că au fost şi numeroase campanii de informare în ceea ce priveşte cardul de sănătate.

Au fost campanii de informare pentru card în perioada 1 februarie – 1 mai. Toate unităţile sanitare au funcţionat cu dublă variantă şi cu card şi fără card, a fost o perioadă de pregătire. De cardul de sănătate discutăm de 7 ani, încercăm să-l introducem”, a adăugat Bănicioiu.

Citeşte şi Iohannis, ATAC la Guvern: A pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Este un scandal public