Banii cash vor ieşi din circulaţie până în 2030

Deşi finlandezii efectuează cele mai multe dintre plăţile lor electronic, numerarul este încă folosit. Kari Takala, consilier superior în departamentul valutar al Băncii Finlandei, consideră că situaţia ar fi diferită după 15 ani.

08 ian. 2015, 11:07
Banii cash vor ieşi din circulaţie până în 2030

Kari Takala prezice că bancnotele şi monedele vor rămâne în uz în zona euro până la sfârşitul următorului deceniu, scrie capital.ro. Multe persoane consideră numerarul ca un sistem de backup, fiind de asemenea rapid şi uşor de utilizat, a declarat Takala, adăugând că în viitor oamenii vor vedea cât de repede vor lua locul metodele de plată mobile numerarului.

Citeşte şi UIMITOR. A FALSIFICAT o BANCNOTĂ în cel mai prost MOD POSIBIL şi totuşi a reuşit să o FOLOSEASCĂ într-un BAR

El prezice că bancnotele şi monedele vor rămâne în uz în zona euro până la sfârşitul următorului deceniu. Multe persoane consideră numerarul ca un sistem de backup, fiind de asemenea rapid şi uşor de utilizat, a declarat Takala, adăugând că în viitor oamenii vor vedea cât de repede vor lua locul metodele de plată mobile numerarului.

Citeşte şi Vas roman cu monede de argint, descoperit în timpul construcţiei unei şosele

Banca centrală finlandeză nu favorizează plăţile cash şi nici nu încearcă să le abandoneze, în ciuda faptului că fabricarea bancnotelor şi monedelor este relativ scumpă, potrivit lui Takala.

Finlanda a început să adopte moneda euro pentru tranzacţiile electronice la începutul anului 1999 şi plăţile în numerar în 2002.