Barack Obama a vizitat, după ce a fost criticat dur că nu şi-a întrerupt vacanţa, zonele calamitate din statul Louisiana

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, vizitează marţi zone calamitate din statul Louisiana, după ce a fost criticat că nu şi-a întrerupt vacanţa pentru a se ocupa de contracararea efectelor inundaţiilor, informează CNN.

23 aug. 2016, 19:05
Barack Obama a vizitat, după ce a fost criticat dur că nu şi-a întrerupt vacanţa, zonele calamitate din statul Louisiana

Barack Obama se află în oraşul Baton Rouge, Louisiana, unde s-a întâlnit cu oficiali locali şi cu persoane rămase fără locuinţe din cauza inundaţiilor.

Numeroşi politicieni republicani şi locuitori ai statului Louisiana l-au criticat pe Barack Obama că nu şi-a întrerupt vacanţa pentru a vizita statul Louisiana. „Preşedintele Obama nu vrea să vină aici, încearcă să termine un meci de golf. Nu vrea să scadă sub standarde”, a declarat vineri candidatul republican la preşedinţie, Donald Trump, în timpul propriei vizite în Baton Rouge.

Inundaţiile masive din statul Louisiana s-au soldat cu cel puţin 13 morţi şi avarierea a 60.000 de case.

Unele persoane din Louisiana i-au cerut preşedintelui Barack Obama să îşi scurteze vacanţa pe Insula Martha’s Vineyard, Massachusetts, pentru a vizita zonele calamitate. Concediul preşedintelui s-a încheiat duminică. Barack Obama a decretat starea de calamitate în statul Louisiana.