Barack Obama: România NU va fi NICIODATĂ SINGURĂ. SUA îşi apără aliaţii est-europeni VIDEO

Preşedintele american Barack Obama a subliniat miercuri angajamentul SUA faţă de aliaţii săi europeni din NATO, exprimând solidaritatea Washingtonului cu ţările din estul Europei, între care şi România, după intervenţia Rusiei în Ucraina, informează Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 11:00
Barack Obama: România NU va fi NICIODATĂ SINGURĂ. SUA îşi apără aliaţii est-europeni VIDEO

Barack Obama dă asigurări că SUA îşi vor apăra aliaţii est-europeni, între care şi România. „Polonia nu va fi niciodată singură. Estonia nu va fi niciodată singură. Letonia nu va fi niciodată singură. Lituania nu va fi niciodată singură. România nu va fi niciodată singură„, afirmă preşedintele american, potrivit textului discursului său pe care urmează să-l rostească la Varşovia.

Citeşte şi Barack Obama, către Traian Băsescu: Ce mai faci, prietene? Totul e în regulă?

„În calitate de aliaţi, avem o datorie solemnă – un tratat cu caracter obligatoriu – de a ne apăra integritatea teritorială. Şi o vom face”, spune preşedintele Barack Obama, care se află în vizită la Varşovia pentru a asista la ceremonia ocazionată de cea de-a 25-a aniversare a primelor alegeri democratice în Polonia, ţară din fostul bloc comunist.