Obama versus Romney. Despre lucruri mai puţin serioase GALERIE FOTO

Ştiţi deja viziunile lor despre economie şi politică externă, dar cum rămâne cu lucrurile cu adevărat importante despre candidaţii la preşedinţia SUA? De exemplu, de ce nici Barack Obama şi nici Mitt Romney nu beau cafea? Cât de curate îşi ţin birourile? Sunt dreptaci sau stângaci?

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 07:54

Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA au fost analizaţi de media în cele mai mici detalii. Şi cum lucrurile serioase au fost spuse deja, în campania care, potrivit jurnaliştilor, „aproape nu se mai termină”, au rămas ca şi cele neserioase să îi arate într-o lumină nouă pe Barack Obama şi Mitt Romney.

Filmul la care şi-au dus viitoarea soţie la prima întâlnire

Obama: Do The Right Thing

Romney: The Sound of Music

Filmul preferat

Obama: Casablanca, One Flew Over The Cuckoo’s Nest

Romney: O Brother, Where Art Thou?, Star Wars

 

Seriale TV preferate

Obama: The Wire, Boardwalk Empire, Homeland, Modern Family

Romney: Modern Family, 30 Rock


De ce nu beau cafea

Obama: Preşedintele SUA preferă ceaiul negru de fructe de pădure, potrivit The Guardian.

Romney: Crede că „Băuturile calde nu sunt pentru corp sau stomac”, potrivit unei revelaţii primite de Joseph Smith, fondatorul religiei Mormone, în 1833. Nu bea alcool şi nu fumează. Îi place Coca Cola fără cafeină.

Numele de cod dat de Serviciile Secrete

Obama: Renegade

Romney: Javelin

Momentul în care au fost cel mai aproape de moarte

Obama: În 2008, pilotul avionului de campanie MD-81 care îl transporta pe senatorul Obama a transmis prin radio o situaţie de urgenţă, după ce nu a mai putut controla mişcările avionului.

Romney: În 1968, un Mercedes a intrat în Citroenul lui Romney pe un drum de ţară din Franţa, omorând un pasager. Poliţia din Franţa l-a pronunţat din greşeală şi pe Romney mort la faţa locului.

Stângaci sau dreptaci

Obama: Stângaci (ca Truman, Clinton, George HW Bush, Ford şi Hoover)

Romney: Dreptaci (ca Nixon, Carter, Johnson, Kennedy şi George W Bush)

 

Susţinători

Susţinătorii lui Obama o preferă pe Britney Spears, în timp ce susţinătorii lui Romney o plac pe Lady Gaga.

Alegătorii lui Obama sunt fani The Dark Knight, în timp ce alegătorii lui Romney se dau în vânt după filmul Hancock.

Cum abordează curăţenia biroului

Obama: Abordare spartană. Fotografii cu Biroul Oval al lui Obama îl arată foarte gol în comparaţie cu cel al lui Bill Clinton. Preşedintelui Americii îi place ordinea şi curăţenia.

Romney: La fel. În armonie cu aspectul extrem de îngrijit al lui Romney, un reporter care i-a vizitat biroul l-a descris ca fiind „hiper-organizat”, „fără nicio hârtie vizibilă pe masă”.

Înălţime

Obama: 1,85 m

Romney: 1,88 m.

Case

Obama: Deţine o vilă cu şase dormitoare în Hyde Park, Chicago

Romney: O casă pe plajă în La Jolla, California, descrisă ca fiind „casa sa principală”; o casă cu două dormitoare în Belmont, Massachusetts; o casă cu şase dormitoare pe ţărmul Lacului Winnipesaukee în New Hampshire.

Prieteni celebri

Obama: Are o mulţime de prieteni celebri la Hollywood, printre care George Clooney, Eva Longoria, Scarlett Johansson, Kerry Washington, Sarah Jessica Parker şi Oprah Winfrey.

Romney: Prietenii săi sunt mai…diverşi. Romney este susţinut la Hollywood de Clint Eastwood, starul porno Jenna Jameson, rockerul Kid Rock şi Donald Trump.


Muzica preferată

Obama: Gusturi foarte variate, de la Miles Davis, la Johann Sebastian Bach şi până la The Fugees şi Bob Dylan. Unul dintre favoriţii absoluţi ai preşedintelui SUA este celebrul Stevie Wonder.

Romney: Preferă rock n’ roll-ul, menţionând trupa The Beatles ca una dintre favoritele sale. The Eagles şi muzicienii Johnny Cash şi Randy Travis se mai numără printre preferaţii lui Romney.

Mâncăruri preferate

Obama: A mărturisit într-un interviu pentru Oprah Winfrey că este un fan înfocat al pizzei.

Romney: A povestit tot într-un show Oprah Winfrey că: „Ann (soţia sa, n.r) face cele mai bune casolete cu carne tocată şi sos dulce deasupra. Casolete cu carne tocată şi piure de cartofi. Este cel mai bun lucru din lume”.

Vicii

Obama: Fumatul, un obicei pe care l-a continuat în primii doi ani de mandat. S-a lăsat de ţigări şi nu s-a mai apucat până în ziua de azi.

Romney: Plăcerea vinovată a lui Romney este un bol de Coco Pops la miezul nopţii sau alte cereale dulci asemănătoare.