Barack şi Michelle Obama i-au primit, la Casa Albă, pe Melania şi Donald Trump

Barack şi Michelle Obama i-au primit, la Casa Albă, pe Donald şi Melania Trump, în cadrul unei ceremonii presărată şi cu unele scene mai puţin protocolare, înaintea de depunerea Jurământului, la Capitoliu, de către noul preşedinte ales al Americii. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2017, 15:51
Barack şi Michelle Obama i-au primit, la Casa Albă, pe Melania şi Donald Trump

Obama a deschis dialogul,întrebându-l pe succesorul său în cea mai înaltă funcţie din stat, Donald Trump, cum se simte în noua calitate. „Domnule preşedinte ales, cum vă simţiţi?”, l-a întrebat Obama pe Trump, întinzându-i mâna la sosirea la reşedinţă.

În ceea ce le priveşte pe cele două Prime Doamne, acestea s-au salutat, iar viitoarea Primă Doamnă, Melania, i-a oferit un cadou lui Michelle – o cutie destul de mare în culorile celebrului bijutier newyorkez, Tiffany & Co.

Gafă de protocol

În acel moment, s-a produs o gafă de protocol: nu s-a găsit nicio persoană care să preia enorma cutie din mâinile lui Michelle Obama. Cele două gărzi ale Marinei Americane care străjuiau reşedinţa au rămas pe poziţii şi nu s-au grăbit să îi preia cadoul oferit de viitoarea Primă Doamnă a Americii. Barack Obama a fost cel care a salvat situaţia. El i-a luat cutia din braţe şi a dus-o într-un vestibul din interiorul Casei Albe.

După toate acestea, cele două familii prezidenţiale au băut ceai în „Salonul Albastru” de la Casa Albă, înainte de a se îndrepta, împreună, spre clădirea Capitoliului unde noul preşedinte depune Jurământul în faţa întregii naţiuni americane.