BARAJ CM 2014. Dragomir face LOBBY pentru Mutu: Avem nevoie de experienţa lui

BARAJ CM 2014. România va întâlni Grecia la barajul pentru calificarea la CM 2014, iar preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, spune că naţionala antrenată de Victor Piţurcă ar avea nevoie de experienţa fostului căpital al "tricolorilor", Adrian Mutu, pentru o dublă de asemenea încărcătură.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 12:59
BARAJ CM 2014. Dragomir face LOBBY pentru Mutu: Avem nevoie de experienţa lui

„Barajul nu e o mare performanţă, dar dacă se califică la turneul final este şi ar trebui felicitaţi toţi. Dacă nu se califică, rămân tot ai noştri. Noi îi doream pe greci, ei ne doreau pe noi, e o dragoste fără sfârşit între greci şi români de-a lungul istoriei. Ei au fost un pic peste noi, dar noi am fost peste ei un pic la fotbal. Trebuie să-i baţi pe greci, ce e aia să mergem la egal? Eu nu sunt de acord cu tactica asta. Grecii au experienţa calificărilor pe care noi am cam uitat-o în ultima vreme. Eu cred că avem nevoie de experienţa lui Mutu, dar eu nu am nicio tangenţă cu echipa naţională. Măcar pentru echipa naţională. Nu ştiu dacă va fi convocat. Ei primesc atâţia bani pentru asta şi trebuie să răspundă”, a declarat Dragomir.

CITEŞTE ŞI: BARAJ CM 2014. Liga I ia pauză în interesul naţionalei. Etapa a XV-a, AMÂNATĂ pentru dubla cu Grecia

Întrebat dacă selecţionerul Victor Piţurcă ar trebui să demisioneze în cazul în care România nu se califică la Cupa Mondială, Dragomir a evitat un răspuns pentru a nu intra în conflict cu selecţionerul: „Nu mă întrebaţi dacă trebuie să plece, pentru că şi aşa am avut destule conflicte cu el. Atât mă doare în borurile de la pălărie de Piţurcă… Eu îi doresc succes, nu sunt ranchiunos, nu îi doresc răul lui Piţurcă. Mie îmi place echipa naţională şi când joacă bine, şi când joacă prost. Dar în ultima vreme am făcut un meci bun doar la turci, în rest nu prea au avut meciuri bune”.

Şeful ligii consideră că tragerea la sorţi pentru barajul de calificare la CM a fost favorabilă echipei naţionale a României. „Tragerea este bună, ce să o mai dăm după cireş. Dacă picam cu Suedia, ce mai ziceam? Avem toate şansele să trecem de Grecia, nu sunt mai buni decât noi. Suntem peste ei din toate punctele de vedere. Eu nu aş fi dorit să jucăm al doilea meci acasă, presiunea va fi mare, unii sunt nervoşi. Aş fi vrut ca presiunea să fie pe greci. Oricum, recomand Federaţiei Române de Fotbal să nu pună bilete scumpe, pentru că lumea este săracă. Să pună un preţ cam de 15 zile de pâine. Nu toţi au posibilitatea să plătească aşa mulţi bani pentru bilet”, a mai spus Dragomir.

Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.