BARAJ CM 2014. Gh. Popescu: Grecia nu mai trăieşte din titlul din 2004, dar va fi un adversar dificil

BARAJ CM 2014. Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, luni, că selecţionata Greciei nu mai trăieşte din titlul european câştigat în 2004, dar rămâne un adversar greu de învins de echipa naţională a României la barajul de calificare la CM 2014.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 14:10
BARAJ CM 2014. Gh. Popescu: Grecia nu mai trăieşte din titlul din 2004, dar va fi un adversar dificil

Reprezentativa României va întâlni Grecia în barajul de calificare la CM 2014, iar fostul căpitan al „tricolorilor”, Gică Popescu, atrage atenţia că selecţionata elenă va fi un adversar greu de învins.

„Eu am spus că indiferent pe care echipă din cele patru o vom întâlni va fi foarte greu la baraj. Echipa naţională a Greciei, chiar dacă nu este la nivelul celei a Croaţiei, Portugaliei sau Ucrainei, este o formaţie valoroasă, cu jucători importanţi şi cu siguranţă va fi un adversar greu de bătut. Grecia nu mai trăieşte din titlul european, cum nici noi nu mai trăim din calificările din anii trecuţi. Dar Grecia rămâne un adversar dificil pe care sperăm să îl învingem de data asta”, a afirmat Gheorghe Popescu, la Sport.ro.

CITEŞTE ŞI: Baraj CM 2014. Antrenorul Greciei: Sper să ne asigurăm calificarea după meciul tur

Faptul că meciul decisiv al dublei cu Grecia se va disputa la Bucureşti este un avantaj pentru selecţionata condusă de Victor Piţurcă, este de părere Popescu. „Dacă îmi aduc bine aminte, Grecia este echipa de la baraj cu cele mai puţine goluri primite în preliminarii, ceea ce arată că au o apărare foarte bună. Au un atacant în formă şi valoros, dar important este că jucăm în deplasare primul meci şi că partida decisivă va fi la Bucureşti în faţa unui stadion arhiplin. Avem toate atuurile ca să sperăm la această calificare”, a precizat fostul căpitan al primei reprezentative.

În ceea ce îl priveşte pe Adrian Mutu, Popescu a afirmat că evoluţiile acestuia de la echipa de club din ultima perioadă nu îl fac o certitudine pentru prima reprezentativă. „Nu ştiu dacă Victor Piţurcă se gândeşte la el. Mutu e un jucător cu experienţă care atunci când a jucat la naţională şi a fost în formă a marcat foarte multe goluri şi a făcut diferenţa. Din păcare nu l-am prea văzut marcând în ultima perioadă la echipa de club astfel încât să fie o certitudine pentru echipa naţională”, a precizat Gheorghe Popescu.

CITEŞTE ŞI: Baraj CM 2014. Gabi Torje: Plecăm cu şansa a doua contra Greciei, dar sperăm să ajungem primii

Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, conform tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich.

Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.