Alertă la Paris! Un bărbat a fost arestat după ce a forţat unul dintre controalele de la Turnul Eiffel şi a strigat „Allah Akbar”

Un bărbat a fost arestat în timp ce încerca să forţeze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, sâmbătă seara, cu un cuţit asupra sa, strigând ”Allah Akbar”, scrie France24.

RomaniaTV.net
06 aug. 2017, 14:07
Alertă la Paris! Un bărbat a fost arestat după ce a forţat unul dintre controalele de la Turnul Eiffel şi a strigat  „Allah Akbar”

UPDATE Tânărul arestat sâmbătă cu un cuțit asupra sa la Turnul Eiffel din Paris a mărturisit în fața anchetatorilor că intenționa să comită un atac terorist și că ținta sa era un militar francez, informează AFP.

Suspectul, un francez în vârstă de 18 ani născut în Mauritania, a forțat sâmbătă seara unul dintre controalele de securitate de la Turnul Eiffel și apoi a scos un cuțit în timp ce a strigat ‘Allah Akbar’. Somat de militari, el nu a opus rezistență și a fost arestat.

Inițial, ținând cont și de faptul că acest individ urmase un tratament psihiatric, Parchetul nu a avut în vedere pista teroristă, dar ea este acum luată în calcul în urma declarațiilor sale și a examinării trecutului său.

El a spus în fața anchetatorilor că avea legături cu un membru al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care l-a încurajat să ‘treacă la acțiune’ și astfel a decis să atace un soldat francez. De asemenea, cazierul său arată că la sfârșitul anului 2016 a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru amenințare cu moartea și apologie a terorismului.

Bărbatul purta un tricou al formaţiei din capitala Franţei, Paris Saint-Germain. Evenimentul a avut loc la puţin timp după primul meci al vicecampioanei Franţei în noul sezon din Ligue 1, înaintea căruia a fost prezentat brazilianul Neymar, cel scump transfer din istoria fotbalului. Nu au existat victime.

În Franţa a fost declarată starea de urgenţă după primele atacuri teroriste, din noiembrie 2015. De atunci, mai multe restaurante din Paris, o sală de concert şi un stadion de fotbal au fost atacate, soldându-se cu un total nu mai puţin de 239 de decese.