Bărbat cercetat după ce a încercat să vândă 25 de monede romane pe internet

Un bărbat din Craiova este cercetat de poliţişti după ce a încercat să vândă 25 de monede romane pe internet, acasă la el anchetatorii descoperind mai multe obiecte de patrimoniu care ar fi fost sustrase dintr-un sit arheologic. Obiectele au fost confiscate, anchetatorii deschizând un dosar penal pentru furt şi accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare.

RomaniaTV.net
07 feb. 2017, 09:50
Bărbat cercetat după ce a încercat să vândă 25 de monede romane pe internet

Bărbatul care a încercat să vândă 25 de monede romane pe internet a fost contactat de către o poliţistă sub acoperire care s-a dat drept client şi i-a spus acestuia că vrea să cumpere obiectele de patrimoniu.

Monedele au fost confiscate, iar bărbatul a fost dus la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii acasă la acesta, descoperind mai multe obiecte de patrimoniu, între care şi două brăţări din monede antice.

„În baza unui mandat de percheziţie emis de magistraţii Judecătoriei Craiova s-a procedat la percheziţionarea locuinţei acestuia de unde au mai fost ridicate două brăţări alcătuite din monede antice, precum şi un lot de 24 de monede antice, 6 tetradrahme thasiene, o drahmă Histria şi 17 monede din perioada creştină”, a declarat Amelia Barbu, ofiţer de relaţii publice al IPJ Dolj.
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Toate obiectele ridicate vor fi expertizate de specialişti în domeniu pentru a se stabili sit-ul arheologic de unde au fost sustrase.

De asemenea, poliţiştii doljeni au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală şi continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt şi „accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare” conform prevederilor Ordonanţei 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic.

Citeşte şi Poliţist cercetat de colegi pentru proxenetism