Bărbat cercetat penal în alt dosar, reţinut în cazul furtului din sediul Poliţiei din Cornu

Un bărbat cercetat penal într-un alt dosar a fost reţinut în cazul furtului mai multor obiecte care constituie corpuri delicte, furt produs săptămâna aceasta din sediul secţiei de Poliţie din comuna prahoveană Cornu. Anchetatorii cer arestarea bărbatului, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
22 aug. 2019, 11:48
Bărbat cercetat penal în alt dosar, reţinut în cazul furtului din sediul Poliţiei din Cornu

Procurorii şi poliţiştii prahoveni au reţinut un bărbat care este principalul suspect în cazul furtului produs săptămâna aceasta din sediul Poliţiei comunei Cornu, de unde au fost sustrase componente IT care constituie probe în dosare penale.

Conform unei informări a Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, care instrumentează acest dosar, bunurile sustrase fuseseră ridicate în urma unor percheziţii domiciliare făcute într-un alt dosar penal.

Suspectul a fost prins miercuri seară, în oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova, au declarat pentru News.ro surse judiciare. Anchetatorii au emis propunere de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru furt calificat.
Potrivit unei informări oficiale a Poliţiei Judeţene Prahova, poliţiştii s-au sesizat din oficiu marţi, despre faptul că „din sediul postului au fost sustrase anumite componente IT ce se aflau depozitate si sigilate ca obiecte corp delict”.

Surse judiciare declarau pentru News.ro că ancheta este desfăşurată de către poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Câmpina.

În paralel cu investigaţia penală pentru furt, la nivelul Poliţiei Prahova se va desfăşura şi o anchetă internă, pentru a stabili cum a fost posibil ca obiectele ridicate ca probe să fie sustrase din sediul poliţiei. Sursele citate au declarat că acestea erau depozitate chiar în incinta Poliţiei Cornu, nu în vreon anexă a clădirii, şi că deocamdată nu se ştie dacă în momentul furtului în sediul Poliţiei se afla vreun angajat al MAI sau dacă aceştia se aflau la intervenţii.