Bărbat din Gorj, trimis în judecată după mai mult de şapte ani de când şi-ar fi ucis un prieten al cărui cadavru nu a fost găsit

Un bărbat din Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după mai mult de şapte ani de când şi-ar fi ucis un prieten al cărui cadavru nu a fost găsit nici până în prezent.

RomaniaTV.net
10 iul. 2017, 16:33
Bărbat din Gorj, trimis în judecată după mai mult de şapte ani de când şi-ar fi ucis un prieten al cărui cadavru nu a fost găsit

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în 15 ianuarie 2010, Dianu Felix a fost văzut în compania lui Daniel Nistor, zis Heru, în timp ce se urcau în autoturismul celui dintâi. 

Procurorii presupun că, în acea zi, Dianu ar fi exercitat acte de violenţă asupra lui Daniel Nistor, pe care l-ar fi ucis, apoi ar fi ascuns cadavrul într-o pădure.

Anchetatorii susţin că între cei doi bărbaţi exista un conflict după ce fosta soţia a victimei ar fi avut o relaţie amoroasă cu presupusul criminal.

După disparţia lui Daniel Nistor, inculpatul a încercat să inducă în eroare anchetatorii, dar şi rudele victimei. El le-a trimis mai multe mesaje părinţilor lui Daniel Nistor, pretinzând că este chiar acesta, prin care susţinea că ar fi plecat din România în Bulgaria.

“În 22 februarie 2010, Poliţia oraşului Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariţia acesteia în împrejurări suspecte din Târgu Cărbuneşti, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de şapte ani, iar dispariţia sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă niciun semn de viaţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii au căutat cadavrul în zona comunelor Bustuchin şi Logreşti, de unde s-a înregistrat semnal de la telefonul mobil al victimei în ziua când a fost văzută ultima dată.

Poliţiştii l-au dat în urmărire internaţională prin Interpol pe Daniel Nistor, fiind căutat în peste 190 de ţări. El a fost declarat decedat printr-o sentinţă civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, stabilindu-se că data decesului a fost 15 februarie 2010.

În aprilie 2016, Felix Dianu a fost reţinut de autorităţile norvegiene, unde fugise pentru a scăpa de ancheta procurorilor. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru omor şi profanare de morminte, apoi s-a dispus cercetarea sa sub control judiciar.

Anchetatorii au trimis dosarul Tribunalului Gorj.