Bărbat în stare gravă după ce a fost muşcat de o viperă ascunsă sub capota maşinii

Un bărbat de 52 de ani din localitatea arădeană Neudorf a fost internat la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, după ce a fost muşcat de o viperă care se ascundea sub capota autoturismului la care victima lucra. Medicii i-au administrat ser antiviperin şi spun că starea bărbatului este stabilă, reuşind să respire fără aparate.

01 mai 2018, 10:38
Bărbat în stare gravă după ce a fost muşcat de o viperă ascunsă sub capota maşinii

Incidentul a avut loc luni seară, în faţa casei victimei din localitatea Neudorf. Bărbatul lucra sub capota maşinii când a simţit că a fost muşcat de mână, vipera fiind în zona motorului.

Conform martorilor, localnicul, care are 52 de ani, verifica uleiul la maşina de serviciu şi a fost muşcat când a tras de tija de măsurare.

Familia a chemat imediat o ambulanţă, iar victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Arad.

„Pacientului i-a fost administrat imediat serul antiviperin la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar ulterior a fost internat la Secţia de terapie intensivă. Starea pacientului este stabilă, reuşind să respire singur, fără aparate. Va rămâne sub supraveghere medicală în următoarele zile”, a declarat, marţi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz.

Un echipaj de protecţie civilă din Neudorf s-a deplasat la locul incidentului pentru a căuta vipera, însă nu a mai găsit-o.

Localnicii spun că au mai văzut vipere în zonă, dar nu atât de aproape de casele lor.

Citeşte şi Atenţie mare unde vă petreceţi vacanţa de 1 Mai: tânăr muşcat de viperă pe munte