Bărbat surprins de un mal de pământ în timp ce efectua lucrări la canalizarea

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a decedat luni seară după ce a fost surprins de un mal de pământ în timp ce efectua lucrări la canalizarea din zona sensului giratoriu de la intrarea în comuna Turcineşti.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 18:14
Bărbat surprins de un mal de pământ în timp ce efectua lucrări la canalizarea

Bărbatul săpa la un şanţ care avea adâncimea de patru metri, iar la un moment dat unul dintre malurile şanţului s-a surpat peste muncitor. La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

„Muncitorul efectua lucrări la un şanţ adânc de patru metri. În momentul în care autospecialele ISU au ajuns la faţa locului, bărbatul era în pământ, în poziţie verticală până deasupra capului. Colegii mei au intervenit şi i-au pus o mască cu oxigen, în continuare efectuând săpături pentru scoaterea sa la suprafaţă. Ulterior, medicii de pe ambulanţă au continuat manevrele de resuscitare, dar acesta a decedat”, a spus Mihai Avramescu, potrivit Agerpres.

O anchetă în acest caz a fost deschisă de reprezentanţii ITM Gorj, evenimentul putând fi încadrat drept accident de muncă.