Bărbatul care a comis atacul cu o camionetă proiectată în mulţime a fost arestat

Bărbatul acuzat că a intrat cu o camionetă într-un grup de credincioşi musulmani în apropierea unei moschei din Londra, în iunie anul trecut, a fost găsit vinovat joi de crimă şi tentativă de crimă de tribunalul din Woolwich (estul Londrei), transmit AFP şi Reuters.

01 feb. 2018, 18:10
Bărbatul care a comis atacul cu o camionetă proiectată în mulţime a fost arestat

Darren Osborne, care are 48 de ani, a negat că este autorul atacului din seara de Ramadan, soldat cu un mort şi 12 răniţi, şi a susţinut că era doar pasager în furgoneta condusă de un alt bărbat pe nume Dave, dar anchetatorii au stabilit că a acţionat singur.

Potrivit procurorilor, Osborne – şomer, tatăl a patru copii – era „obsedat” de musulmani şi se radicalizase cu câteva săptămâni înainte de atac, potrivit Agerpres.

„Încă de la începutul anchetei nu am găsit nicio dovadă că Obsorne ar fi acţionat altfel decât singur”, a explicat presei şeful unităţii Scotland Yard pentru combaterea terorismului, Dean Haydon, care l-a calificat pe acuzat drept „un individ frustrat, ticălos şi plin de ură, cu antecedente de violenţă, alcoolism, toxicomanie şi depresie”.

Atacul de la 19 iunie 2017 a survenit într-un climat extrem de tensionat în Marea Britanie, după trei atentate produse în decurs de trei luni la Londra şi Manchester, soldate în total cu 35 de morţi şi revendicate de Statul Islamic.

Procesul lui Osborne urmează să se încheie vineri, când urmează să se pronunţe sentinţa.