Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie şi a rănit un bărbat într-un bar din Târgu Mureş a fost arestat preventiv

Tribunalul Mureș a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Szasz Imre Marton, identificat ca fiind autorul al atacului armat de duminică seara, dintr-un bar din Târgu Mureș, în urma căruia o femeie a fost ucisă, iar un bărbat a fost rănit.

23 ian. 2017, 20:41
Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie şi a rănit un bărbat într-un bar din Târgu Mureş a fost arestat preventiv

Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a inculpatului începând cu data de 23 ianuarie 2017 și până la data de 21 februarie inclusiv și a respins cererea acestuia de luare a măsurii arestului la domiciliu.

Încheierea poate fi atacată cu contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare.

‘Din primele cercetări a reieșit că fapta a fost comisă din gelozie, cu premeditare, iar bărbatul rănit în bar a fost lovit din greșeală’, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Mureș, Valentina Gândilă.

Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș a precizat că, în urmă cu o săptămână, în baza sesizărilor depuse de victimă, a fost înregistrat un dosar penal pe numele agresorului, pentru loviri și alte violențe, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

 O tânără de 28 de ani și un bărbat au fost împușcați, duminică seara, într-un bar din Cartierul Unirii din Târgu Mureș, de către un individ înarmat cu o pușcă de vânătoare cu alice, pe care o deținea ilegal.

Cele două victime au fost preluate de echipajele SMURD sosite la fața locului. Femeia a fost preluată în stare gravă și a decedat la spital, iar tânărul a fost rănit în zona membrelor inferioare.

Imediat după ce a tras cele două focuri de armă, bărbatul a ieșit din bar, a aruncat arma peste un gard și a fugit, fiind prins la scurt timp de un echipaj mixt al Jandarmeriei și Poliției.

Luni seara, mai multe zeci de persoane au aprins lumânări lângă barul în care a avut loc atacul, în memoria tinerei ucise.