Bărbatul care a intrat cu bolidul într-o pizzerie şi a ucis o adolescentă de 13 ani face declaraţii incoerente

Bărbatul care a intrat cu maşina într-o pizzerie, luni seara, la Sept-Sorts, în Seine-et-Marne, a ucis o adolescentă şi a rănit alte 12 persoane, face declaraţii ”incoerente” şi se află într-un ”delir al persecuţiei”, a anunţat marţi adjunctul procurorului din Meaux.

15 aug. 2017, 20:03
Bărbatul care a intrat cu bolidul într-o pizzerie şi a ucis o adolescentă de 13 ani face declaraţii incoerente

Bărbatul a mărturisit că nu mai avea „autocontrol” în momentul în care a intrat cu maşina în pizzerie şi a ucis o adolescentă care venise acolo să mănânce pizza, fata fiind un client fidel al localului respectiv, a informat procurorul-adjunct Eric de Valroger într-un comunicat de presă. Procurorul a subliniat că „este exclusă total pista unui atentat terorist”.

După ce a declarat prima oară după producerea accidentului că a consumat „o cantitate importantă de medicamente ” spunând că „voia să se sinucidă”, bărbatul devenise „incoerent”, potrivit anchetatorilor care au fost de părere că bărbatul se afla într-un „veritabil delir de persecuţie”, crezându-se că este „urmărit” şi „convins că jandarmii îl anchetează”.

Citeşte şi Accidentul din Franţa: Bărbatul care a intrat cu maşina şi a ucis o adolescentă în pizzerie luase multe medicamente

Bărbatul s-a născut în 1985, iar fata pe care a omorât-o avea 13 ani. Printre cele cinci persoane care au fost grav rănite de maşina proiectată în pizzerie se afla şi fratele adolescentei , mai mic decât sora lui cu 3 ani. Încă opt persoane au fost rănite, dar au răni mai uşoare, potrivit ministrului de Interne francez, Gerard Collomb.