Bărbatul care a „spurcat” cu purceluşi terenul viitoarei moschei din Capitală a ridicat o cruce din piatră

Bărbatul care a lăsat purceluşii tricolori să pască pe terenul concesionat comunităţii musulmane a revenit în Bulevardul Expoziţiei din Capitală, într-o nouă încercare de a împiedica ridicarea celei mai mari moschei din Europa. Cătălin Berenghi a "ridicat" o cruce din piatră, potrivit evz.ro.

01 sept. 2015, 19:57

Cătălin Berenghi, fost militar în Legiunea Străină, în prezent administrator al unei societăți comerciale, a transmis un comunicat de presă în care explică raţiunile gesturilor sale:

Comunicat de presă cu privire la construcţia moscheii:

Acţiunea disperată pe care am întreprins-o pe data de 25.08.2015 pentru stoparea construirii celei mai mari Moschei din România și din Europa, în București, a stârnit reacții amestecate și contradictorii în instituțiile statului român, instituții care ar fi trebuit să vegheze la sănătatea societății noastre.

Faptul că am acționat în deplină cunoștință de cauză a legilor Coranului și a cutumelor religiei musulmane prin aceea că am îngropat câteva carcase de porc (cumpărate de la supermarket) în terenul donat cu titlul gratuit de statul român Comunității Musulmane din România pentru a se construi Moscheia mai sus amintită, precum și clădirile aferente școlilor de învățătură islamică și am plimbat câțiva porcușori pictați cu tricolorul românesc pe acel teren a provocat și reacția intempestivă a Patriarhiei Române dată publicității prin comunicatul din data de 26.08.2015.

Patriarhia Română, în comunicatul amintit mai sus, se delimitează de acțiunea mea într-un mod cel puțin bizar, dacă nu chiar complice cu instituțiile trădătoare ale neamului românesc. Ce vreau să spun prin aceasta este că, de sute de ani, poporul român a luptat, nu numai pentru neatârnare și identitate națională, dar și pentru păstrarea legii strămoșești, adică a credinței străbune. De aceea, voievozii și domnitorii noștri, în orice războaie sau tratate de pace au apărat credința creștină ortodoxă, ba chiar au mers până la martiriu.

Pentru a limpezi lucrurile și a lămuri societatea românească, solicit personal Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României să-și expime punctul de vedere față de acțiunea mea și față de megaconstrucția Centrului Islamic cu Moscheia din București, dincolo de așa-zisul ”Birou de presă”, față de care, de multe ori s-a delimitat.

Biserica Ortodoxă Română, ”mama neamului românesc” (Mihai Eminescu) are obligația să apere lupta de secole a voievozilor și domnitorilor noștri, a întregului neam românesc, până la martiriu, pentru păstrarea valorilor identitar-creștine ale românilor. Acum, când terorismul islamic face ravagii pe planetă, iar ISIS execută arabii creștini ca în Evul Mediu, comunitatea creștină internațională este firesc sensibilă la orice invazie de orice fel în Europa.

Cunoscând bine pregătirea, precum și ucenicia pe care le-a urmat Părintele Patriarh Daniel, față de mari teologi și duhovnici, precum Părinții Stăniloae, Galeriu, Ilie Cleopa (care i-a fost și naș de călugărie), dar și modalitatea de lucru a ”Biroului de presă al Patriarhiei Române”, sunt convins că Preafericirea Sa va răspunde pe măsura poziției unice pe care o are în societatea românească și nu va lăsa nici o undă de îndoială că a pactizat cu instituțiile inapte ale statului. Mai mult decât atât, poate va limpezi și așa-zisa reciprocitate dintre România și Turcia cu privire la construirea unei biserici ortodoxe române în Istanbul sau Ancara, pe un terem echivalent celui atribuit la București Comunității Musulmane din România„.

CITEŞTE ŞI: Cum vor românii să împiedice ridicarea mega-moscheii din Bucureşti. Ce au îngropat pe terenul respectiv VIDEO