Bărbatul care a trăit 256 DE ANI a rupt tacerea înainte de moarte. Care este SECRETUL LONGEVITĂŢII

Li Ching Yuen este omul care a trăit cel mai mult din întreaga lume: 256 de ani!

09 dec. 2016, 10:54
Bărbatul care a trăit 256 DE ANI a rupt tacerea înainte de moarte. Care este SECRETUL LONGEVITĂŢII

Conform unui articol publicat in 1930 in New York Times, Wu Chung-chieh, profesor la Universitatea Chengdu, a descoperit in arhivele guvernului Imperial Chinez din 1827 o mentiune despre felicitarile adresate lui Li Ching-Yuen cu ocazia aniversarii sale de 150 de ani, apoi alte documente care atestau felicitarile oficiale oferite cu ocazia aniversarii sale de 200 de ani in 1877.

In 1928, un corespondent al ziarului New York Times a mentionat ca multi dintre batranii care traiau in aceeasi zona cu Li isi aminteau ca bunicii lor il stiau pe cand ei erau niste copii, iar la acel moment el era deja adult.

Li Ching Yuen se pare ca si-a inceput cariera de ierbolog la varsta de 10 ani, cand culegea plante medicinale din munti si a deprins secretele acestora de prelungire a vietii. Timp de aproximativ 40 de ani, a trait consumand plante precum lingzhi, goji, ginseng salbatic, he shoo wu, gotu kola si vin de orez.

In 1749, la varsta de 71 de ani, s-a inrolat in armata chineza ca profesor de arte martiale. Se spune ca Li ca era un personaj iubit in comunitatea sa, a fost casatorit de 23 de ori si a avut peste 200 de copii.

Li a fost intrebat care este secretul longevitatii sale. Iata ce a raspuns: „Pastreaza o inima linistita, stai ca o testoasa, paseste vioi ca un porumbel si dormi ca un caine”.

Li a sustinut ca pacea si calmul interior al mintii, impreuna cu tehnicile de respiratie, erau secretele unei longevitati uimitoare. Evident ca si dieta sa a avut un rol important.

Citeşte mai multe AICI.