Bărbatul care şi-a înjunghiat de 17 ori fosta amantă, reţinut. Femeia făcuse mai multe sesizări la Poliţie

Bărbatul din comuna gălăţeană Pechea, suspectat că şi-a ucis, joi, pe stradă, fosta amantă cu mai multe lovituri de cuţit, pentru că aceasta nu mai voia să se împace cu el, după ce s-a întors la soţul ei şi la cei doi copii, a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru omor. Femeia făcuse mai multe sesizări referitoare la comportamentul fostului iubit, ultima fiind din 2 februarie anul acesta.

RomaniaTV.net
02 mart. 2018, 10:50
Bărbatul care şi-a înjunghiat de 17 ori fosta amantă, reţinut. Femeia făcuse mai multe sesizări la Poliţie

Bărbatul, care a fost audiat la Postul de Poliţie din comuna gălăţeană Pechea, fiind suspectat că şi-a ucis fosta iubită cu mai multe lovituri de cuţit, a fost reţinut.

Potrivit anchetatorilor, Vasile Petcu, de 42 de ani, cunoştea programul obişnuit al femeii, Violeta Mirică, în vârstă de 33 de ani, care lucra ca vânzătoare la un magazin, a urmărit-o pe aceasta şi în urma unor discuţii în contradictoriu avute pe stradă i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului.

„Încerca să se împace cu ea, avuseseră o relaţie extraconjugală, dar ea nu voia să se împace şi au avut mai multe discuţii de-a lungul timpului. Deoarece cunoştea programul de lucru al victimei, s-a înarmat cu un cuţit, a urmarit-o pe DJ 255, iar în dreptul unor imobile, a suprins-o pe victimă, cel mai probabil pe fondul unor discuţii contradictorii, şi i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuţit în zona gâtului, producându-se o hemoragie externă masivă”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Oana Hâncu.

Se pare că bărbatul i-a aplicat femeii circa 17 lovituri de cuţit în zona gâtului şi a feţei.

În trecut, femeia, care este căsătorită şi are doi copii, a făcut mai multe plângeri la Poliţie pe numele bărbatului cu care avusese o relaţie extraconjungală.

De altfel, femeia se întorsese la soţul ei şi la cei doi copii.

„În decembrie 2016, la Postul de Poliţie de la Pechea a fost înregistrată o plângere a victimei cu privire la faptul că fostul ei concubin, un bărbat de 42 de ani, ar fi urmărit-o de mai multe ori în timp ce se deplasa pe drumul dintre domiciliu şi locul de muncă fără însă să-i adreseze niciun cuvânt. Ca urmare a sesizării, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de hărţuire şi în primă fază a fost dispusă începerea urmării penale in rem. În urma cercetărilor, în luna martie 2017, în dosar a fost dispusă continuarea urmării penale faţă de suspect, deoarece au existat probe care să conducă la continuarea urmarii penale faţă de el. A mai fost o sesizare a femeii în luna aprilie 2016 cu privire la faptul că fostul concubin i-a adresat injurii şi cu această ocazie poliţişti i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională pentru adresare de injurii în public. Ultima dată pe 2 februarie 2018, femeia a sesizat din nou organele de poliţie cu privire la faptul că în ziua respectivă, fostul ei iubit, aflându-se pe drumul comunal s-a îndreptat cu bicicleta spre ea, dar atât, nu ca a jignit-o sau ameninţat-o, pur şi simplu că se ţinea după ea, o urmărea, bărbatul fiind sancţionat contravenţional”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Potrivit news.ro, bărbatul a fost reţinut şi va fi prezentat vineri instanţei Tribunalui Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor.