Bărbatul care şi-a ucis soţia pe o stradă din Ploieşti, condamnat la 28 de ani de închisoare

Curtea de Apel Ploiești a condamnat definitiv la 28 de ani de închisoare un bărbat care și-a ucis soția pe o stradă din Ploiești cu mai multe lovituri de cuțit cu lama de 20 cm, magistrații majorând astfel pedeapsa aplicată de instanța de fond.

09 feb. 2016, 15:04
Bărbatul care şi-a ucis soţia pe o stradă din Ploieşti, condamnat la 28 de ani de închisoare

Curtea de Apel Ploiești a majorat cu doi ani pedeapsa aplicată în octombrie 2015 de Tribunalul Prahova inculpatului Bogdan-Vasile Trandafir, trimis în judecată pentru omor calificat, astfel că acesta va executa 28 de ani de detenție, hotărârea fiind definitivă, potrivit portalului instanțelor de judecată. De asemenea, instanța care a judecat apelul a menținut celelalte dispoziții ale sentinței inițiale.

Tribunalul Prahova, ca instanță de fond, a admis acțiunea civilă exercitată în cadrul procesului de reprezentantul legal al celor două fiice minore ale inculpatului, în vârstă de 9 respectiv 11 ani, obligându-l pe acesta la plata sumelor de 15.000 de lei daune materiale și 200.000 lei daune morale, dar și la plata lunară a câte 800 lei, de la data săvârșirii faptei și până la majoratul minorelor.

Prin aceeași decizie, magistrații au dispus prelevarea de probe biologice de la Bogdan Trandafir, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare, dar și confiscarea unui cuțit cu lungimea lamei de 20 cm și lățimea 3 cm care are statutul de corp delict.

Simona Trandafir, o femeie de 31 de ani, a fost ucisă, la data de 18 august 2014, trupul neînsuflețit al acesteia, care a fost găsit pe o stradă din municipiul Ploiești, prezentând mai multe lovituri de cuțit aplicate în zona gâtului și a pieptului.

Principalul suspect în acest caz a fost soțul femeii, Bogdan Trandafir, surse judiciare declarând, la acel moment, că motivul crimei ar fi fost gelozia bărbatului, în condițiile în care relațiile dintre cei doi soți se deterioraseră.

Bogdan Trandafir a fost ridicat în aceeași zi de anchetatori de la Dumbrava, unde locuiesc părinții lui și unde el a stat împreună cu soția sa, Simona, și cu cei doi copii minori. Tot acolo, a fost găsit și ridicat cuțitul despre care se presupunea că ar fi arma crimei.

Ulterior, Bogdan Trandafir a fost arestat preventiv, el aflându-se în continuare în detenție la Penitenciarul Mărgineni.

Citeşte şi CRIMĂ CUMPLITĂ în Galaţi. O femeie a fost ucisă de soţ. Criminalul a sunat singur la poliţie